• DOLAR 34.216
  • EURO 37.557
  • ALTIN 2875.523
  • ...
Siirt Sağlarca Kaplıcası bakımsızlıktan yıkılmaya yüz tuttu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt halkının uğrak mekânı olan ve halk arasında şifalı suyu ile tanınan Sağlarca (Billoris) Kaplıcası bakımsızlıktan dolayı yıkılacak hale geldi. 

Siirt’ten 17 kilometre uzaklıkta, Siirt-Eruh yolu üzerinde, Botan Çayı kıyısındaki bir mağarada bulunan bu tarihi kaplıca adeta tinercilerin mekânı haline gelmiş.

Siirt Sağlarca kaplıcası bu hale gelmesinin sebebi, Eruh’a yakın yerde yapılan barajdan dolayı kaplıca  suyunun azalması nedeniyle, artık pek kimse uğramadığı için yalnızlığa terk edilmiş.

Tarihi kaplıcanın  bakımsızlıktan dolayı bir çöplüğe dönüştüğünü söyleyen vatandaşlar,  yetkililerin mağarada bulunan bu kaplıcanın genişletilmesini,  düzenlenmesini ve halkın hizmetine açılmasını istediklerini dile getirdiler.

Halk arasında tarihi Billoris kaplıcasının suyu  şifalı olarak bilinir. Buradaki kaplıca havuzunu besleyen kaynağın yakınında ikinci bir kaynak daha bulunmakta ve bu kaynağın suyu doğrudan doğruya Botan Suyu’na karışmaktadır.

Billoris Kaplıca suyu, romatizma, deri, solunum yolları, kadın, sinir ve kas yorgunluğu, sinirsel hastalıklar, eklem ve kireçlenme, ameliyat sonrası rahatsızlıklar gibi hastalıklara iyi geldiği bilinmektedir. (Muhammed Dayan-İLKHA)

Siirt saglarca kaplıcası bakimsizliginin sebebi Eruh’a yakın yerde yapılan baraj dan dolayi kaplicanin suyu azaldığı için kimse pek uğramadigi için yalnızlığa terk edilmiş.















Bu haberler de ilginizi çekebilir