• DOLAR 34.261
  • EURO 37.627
  • ALTIN 2873.969
  • ...
Tatar aşiretinden Demirtaş`a sert tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz günlerde Şırnak`ta görev yapan askerlere yemek verdiği için PKK`ye yakın basın yayın organları tarafından hedef gösterilen Tatar aşireti lideri Arslan Tatar`ın yeğeni PKK`lilerin uzun namlulu silahlarla yaptığı saldırıda hayatını kaybetti.

Saldırı sonrası bir açıklama yapan Arslan Tatar;  PKK, HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ`a tepki gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde Şırnak`taki operasyonlar sırasında asker ve polislere yemek veren Arslan Tatar, özellikle PKK`ye yakın basın yayın organları tarafından hedef gösterilmişti. Hedef gösterilmenin ardından yazılı bir basın açıklaması yapan Tatar, yaşananlara tepki göstermişti.

“Hiçbiriniz benim kadar ne Kürt olabilirsiniz ne de Kürtlüğünüzle gurur duyabilirsiniz”

Tatar, açıklamasında kendisini eleştiren ve hedef gösterenlere şöyle demişti: "Sormak isterim, Şırnak bugün bu halde ise sizin hiç mi suçunuz yok? Bu hendek zihniyetiyle evinizi başınıza yıkmaya çalışan ve sizleri evinizi terk etmek zorunda bırakan bu belaya ne kadar dur dediniz? 20 Ocak tarihinde yapmış olduğum 'Gelin Allah için bu terör belasına dur diyelim' dediğim basın açıklamamda kaçınız gelip arkamda durup yürüyelim dediniz? Şimdi kalkıp bu memleketi bu hale getirip Kürtlük arkasına sığınıp, halkını perişan edip, çıkar ve menfaati uğruna gençleri ölüme terk edip, buraları terk eden ve 'Biz sütten çıkan ak kaşığız' deyip Aslan Tatar'a okları çevirmek isteyen zihniyet şunu bilsin ki, hiçbiriniz benim kadar ne Kürt olabilirsiniz ne de Kürtlüğünüzle gurur duyabilirsiniz. Bugün bu memleketi terk etmeyen ben ve ailem ile bizim gibi bazı kardeşlerim olduk, siz neredesiniz?"

 “Bizi birbirimize düşüren kendi pisliğinde boğulmaya mahkûm olacaktır”

Saldırı sonrası yazılı açıklama yapan Arslan Tatar,  HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ`a tepki gösterdi.

Tatar, “PKK terör örgütü gerçek yüzünü bir daha göstermiştir. Biz doğru bildiğimiz yoldan asla ayrılmayacağız. Bizi birbirimize düşüren kendi pisliğinde boğulmaya mahkûm olacaktır. Buna hendek siyaseti yapan ve terör örgütünün arkasına sığınıp siyaset yapan Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ dâhildir. Eğer şimdi Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ bugün bu hendeklerin içinde ölseydi belki bu halkın içine çıkmaya yüzleri olurdu. Bu memleketin gerçek sahipleri bizleriz onlar değil. Ne onlar ne arkasına sığındıkları PKK terör örgütü, asla istediğini elde edemeyecektir.” dedi.

Hedef gösterilmelerinin ardından, PKK`liler bugün saat 14.30 sıralarında Arslan Tatar`ın akrabalarının yoğun olarak yaşadığı İsmet Paşa Mahallesine uzun namlulu silahlarla saldırdı. Yapılan saldırıda Arslan Tatar`ın yeğeni 16 yaşındaki Bayram Tatar isimli çocuk hayatını kaybetti bir kişi de yaralandı. (İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir