• DOLAR 34.279
  • EURO 37.65
  • ALTIN 2918.339
  • ...
Kitap okumanın az olduğu yerlerde kan ve gözyaşı hâkim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe'de Kütüphane Haftası münasebetiyle düzenlenen programda konuşan Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydın, kitap okumanın düşük olduğu yerlerde daha çok kan, gözyaşı ve geri kalmışlığın söz konusu olduğunu ifade etti.

Düzenlenen programa Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydın, ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Hadi Gökdemir ile bazı kamu kurum müdürleri katıldı.

Programda bir konuşma yapan Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydın, kitap okuma oranının yüksek olduğu yerlerde huzurun barışın daha fazla olduğunu, kavganın ise daha az olduğuna dikkat çekti.

Aydın, “Kütüphane kitap okumak kelimeleri bir araya geldiğinde insanoğlunun zekâsını dehasının geleceği ile ilgili tasarılarının başlandığı demektir.  Bu gün dünyaya baktığımızda kitap okuma oranının yüksek olduğu yerlerde huzurun, barışın, kavganın daha az olduğu gelişmenin daha ileride olduğu insanların daha barışık bir şekilde yaşadıkları teknolojinin geliştiği yerlerdir. Kitap okumanın düşük olduğu yerlerde ise daha çok kan daha çok gözyaşı daha çok geri kalmışlık iptidai hayat söz konusudur. Biz insanlarımızın kitap okumasını temenni ediyoruz.” dedi.

Programda resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildikten sonra katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu. (Mehmet Aslan-İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir