• DOLAR 34.236
  • EURO 37.639
  • ALTIN 2920.514
  • ...
Sur`da 2 PKK`li öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur ilçesinin Savaş Mahallesinde arama faaliyeti yapan polislere saldırı düzenleyen 2 PKK`li öldürüldüğü bildirildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Sur ilçesinin Savaş Mahallesinde arama faaliyeti yapan polislere saldırı düzenleyen 2 PKK`li öldürüldüğü ve öldürülen PKK`lilerden birinin kadın olduğu belirtildi.

Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“İlimiz Sur ilçesinde BTÖ mensuplarınca oluşturulan barikat ve hendeklerin kaldırılması için başlatılan operasyonların bitmesinin ardından vatandaşlarımızın can güvenliğini  sağlamak amacıyla bölgeyi güvenli hale getirmek için arama ve tarama faaliyetlerini yürüten güvenlik güçlerine yönelik 30.03.2016 günü Savaş Mahallesinde BTÖ mensupları tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiştir. Saldırıya anında karşılık veren güvenlik güçleri ile BTÖ mensupları arasında kısa süreli çatışma yaşanmış, çatışmada bir erkek ve bir kadın olmak üzere 2 BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Çatışma sonrası etkisiz hale getirilen BTÖ mensuplarının üzerinde yapılan aramalarda bir adet kaleşnikof tüfek, tüfeğe ait bir adet şarjör ve bir adet el bombası ele geçirilmiştir.”

Açıklamanın sonunda ilçede önceden öldürülen ve   gömülü halde bulunan 5 PKK`linin cenazesine rastlandığı ve cenazelerin kimlik tespit çalışmalarının devam ettiği belirtildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir