• DOLAR 34.236
  • EURO 37.639
  • ALTIN 2920.514
  • ...
"Çocuklarımıza şahadeti, Allah ve Peygamber sevdasını anlatmalıyız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tartışma konusu olan şehitlik ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi Batman İl Başkanı, her gün İslam`a ve onun yüce değerlerine hakaretler ve saldırılar yapılırken tepki gösterilmeyip, şahadet ve şehitliğin değerlerinden bahsedilirken rahatsızlık duyulmasının çok manidar olduğunu belirtti.

Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat yaptığı yazılı basın açıklamasında, yüzde 99`u Müslüman olan Türkiye`de şehitliğin tartışma konusu yapılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Allah`ın Kur-an-ı Kerim`in birçok ayetinde şahadeti ve şehitleri övdüğünü ve dini yolunda inançlı insanların bu uğurda mücadele vermelerini istediğini hatırlatan Fırat, “Rabbimizin ‘Allah yolunda şehid olanlara ölüler demeyin, onlar diridirler` diyerek övdüğü şahadetin, bugün nüfusunun yüzde 99 Müslüman olduğu bir ülkede tartışma konusu yapılması büyük bir züldür. Şunu herkes bilmeli ki, her inançlı insanın Allah`ın bu övgüsüne layık olabilmek için onun yolunda şehit olmayı yürekten ister. Çocuklarımıza ve gençlerimize bu manevi değerler unutturulduğu için bugün her türlü zulüm ve felaketlerle karşı karşıya kalıyoruz. Kaldı ki her gün İslam`a ve onun yüce değerlerine hakaretlere kadar varan saldırılar yapılırken, hiçbir tepkinin gösterilmemesi, ama şahadet ve şehitliğin değerlerinden bahsedilirken rahatsızlık duyulması çok manidardır.” dedi.

Fırat, inancından, kültüründen, en kutsal manevi değerlerinden uzaklaştırılan çocukların, gençlerin her türlü uyuşturucu ve fuhşun batağına saplanmış toplum içinde birer canavar haline getirildiğine dikkat çekti.

Fırat,  açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Allah`ın emir ve yasaklarını çiğneyen, helal ve haramı hiçe sayan, sözüm ona teknolojiyi, interneti, akıllı telefonları, televizyonları her türlü fuhuş ve rezalet aracı olarak kullanan ve özellikle dinsizliğe doğru hızla sürüklenmekte olan çocuklarımızı ve gençlerimizi içine düştükleri bataktan çıkarmak, hepimizin öncelikli görevidir. Kandırılarak çeşitli odaklarda hayatları karartılan, yalan vaatlerle kandırılan bu çocuklarımıza şahadeti, Allah sevgisini, kardeşliği, Peygamber sevdasını anlatmak zorundayız. Hiç unutulmamalı ki, İslam bir barış dinidir, O`nun hiçbir emri asla insanı şiddete yöneltmez. Aksine ölümü, şahadeti, Peygamber sevgisini, kardeşliği övmesi herkese huzur güven ve mutluluk verir. O`nun için İslam`ın yüce değerlerinden biri olan şahadetin bir tartışma konusu yapılması ve çocuklarımızın şiddete yöneleceği iddiası önce İslam`a, ardında da bütün Müslümanlara yapılmış büyük bir haksızlıktır.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir