• DOLAR 34.264
  • EURO 37.618
  • ALTIN 2927.854
  • ...
Öğrenci ailelerine bilinçlendirme semineri veridi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahta İmam Hatip Ortaokulu’nun düzenlediği, ‘Evin Okula Yakınlaşması ve Değişen Anne Baba Rolleri Projesi’ kapsamında öğrenci velilerine yönelik bilinçlendirme seminerlerinin 4’üncüsü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Mehmet ALP tarafından verildi.

Kahta İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen seminerde ‘Çocuğun eğitiminde ahlaki gelişim açısından ailenin rolü’ konusunda katılımcılara bilgiler verildi.

Anne ve babaların çocuklarına küçük yaşlarda yanlış yöntemlerle örnek olduklarını kaydeden ALP, “Anne ve babalar bazen çocukla başedemedikleri zaman onları başından savmak ve geçiştirmek için onlara yalan söylüyorlar. Bu kötü bir davranıştır. Onlara kötü örnek oluyorlar. Kesinlikle buna çok dikkat edilmesi gerekir.” diyerek aileleri uyardı.

Yeni neslin kötü kişileri ve karakterleri örnek aldıklarını belirten Alp, “Çocuklarımıza yanlış örnek olacak insanları değil onlara iyi örnek olacak insanları tanıtmamız lazım. Seyyid Kutub, Hasan El Benna, Furkan Doğan ve Yasin Börü gibi İslami şahsiyetleri tanıtmamız lazım.” şeklinde konuştu. (Aydın Evren - İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir