• DOLAR 34.279
  • EURO 37.673
  • ALTIN 2919.329
  • ...
"Suriyeli çocuklar eğitime kazandırılmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’te geçen hafta sonu boğazı kesilerek katledilen 12 yaşındaki Suriyeli Ferhat Ali Seyrek cinayeti ile ilgili olarak İlke Haber Ajansına (İLKHA) açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı M. Nakşi Erat, Suriyeli ailelerin yaşadığı mağduriyetlere dair önemli açıklamalarda bulundu.

Yaşanan savaşın en büyük mağdurlarının çocuklar olduğuna dikkat çeken Erat, Türkiye'deki Suriyeli çocukların büyük bölümünün okula gidemediğini ve eğitim alamadığını söyledi.

Suriye'de yaşanan iç savaşın mağdur ettiği milyonlarca insanın büyük bir dram yaşadığını ve bu dramdan en fazla etkilenenlerin ise çocuklar olduğunu dile getiren Erat, Suriyeli çocukların büyük çoğunluğunun eğitim hayatını yarıda bırakarak Türkiye’de ailelerine katkıda bulunmak için çalışmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Erat, “Öncelikle vahşi bir şekilde katledilen Ferhat Ali Seyrek’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine de sabrı cemil diliyorum. Suriyeli Ferhat, henüz 12 yaşında bir çocuktu. Ailesine maddi anlamda katkıda bulunmak için çalışan Ferhat, insanın kanını donduran bir şekilde katledildi. Suriyeli Ferhat olayı bize, Türkiye’de kamp dışında yaşamak zorunda kalan sığınmacıların içine düştüğü zor durumu gösteriyor.” dedi.

“Suriyeli çocukların eğitim hayatına kazandırılması gerekiyor”

Gaziantep’te resmi rakamlara göre 350 bin, gayri resmi rakamlara göre ise 400 binin üzerinde Suriyeli sığınmacının ikamet ettiğini belirten Erat, 60 binin üzerinde Suriyeli çocuğun eğitim alması gerekirken bundan mahrum kaldıklarını söyledi.

Erat sözlerine şöyle devam etti: “Suriyeli çocukların eğitime kazandırılmaması onları toplum içerisinde farklı tehlikelerle karşı karşıya getiriyor. Aldığımız bilgilere göre bölgede misyonerlik faaliyetleri çerçevesinde bunların birçoğu Hıristiyanlaştırılmaya çalışılıyor. Bunun yanı sıra bu çocuklar, bazı kötü niyetli insanlar tarafından çok kötü şartlarda ve ortamlarda çalışmaya mecbur bırakılıyor. Toplum içerisinde çocuk işçilerinin sayısı her geçen gün giderek artıyor. Bu durumun bir sorun olarak algılanması ve ivedilikle bir önlem alınması gerekir. En önemlisi bu çocukların eğitim hayatına kazandırılması gerekiyor.”

“Suriyeli sığınmacılara özellikle çocuklara sahip çıkmalıyız”

“Suriyeli mağdur kardeşlerimizi Ensar şuuruyla kucaklamalı, sahiplenmeli ve onlara merhamet etmeliyiz.” diyen Erat, 12 yaşındaki Ferhat Ali Seyrek’e yapılanların ise tek kelimeyle bir vahşet olduğunu söyledi.

 “Gerek kamp içerisinde gerekse de dışında hayatlarını idame ettirmek zorunda kalan sığınmacılar şu an maddi ve manevi her türlü sıkıntıyı yaşıyorlar.” diyen Erat, son olarak şunları ifade etti:

“Bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için bu kan dondurucu vahşeti yapan kişiye gereken cezanın verilmesini istiyoruz. Bu insanlar buraya mağduriyetten, mecburiyetlerinden dolayı geldiler. Buraya hiçbir Suriyeli kendi isteğiyle gelmedi. Bundan dolayı Suriyeli sığınmacılara, özellikle çocuklara sahip çıkmalıyız.”  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir