• DOLAR 32.53
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2455.39
  • ...
Görmez Amerika Diyanet Merkezi'ni inceledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Maryland eyaletinde yaptırılan Amerika Diyanet Merkezi, açılış için hazırlıklarını tamamladı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, ABD’nin başkenti Washington’a giderek, hazırlıkları yerinde inceledi.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez ilk olarak merkezdeki camiyi ziyaret etti. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Prof. Dr. Halife Keskin’in eşlik ettiği Başkan Görmez, ABD Din Hizmetleri Müşaviri Dr. Yaşar Çolak’tan merkezle ilgili bilgiler aldı. Görmez ayrıca, yapının mimarı Muharrem Hilmi Şenalp’in yanı sıra işçilerle de bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

ABD'nin en büyük İslam Merkezi olan külliyedeki iki minareli camide birlikte bin 760 kişi ibadet edebilecek.

Cami eksenli bir kompleks olan külliyede caminin yanı sıra bahçe, kültür merkezi, misafirhane, konferans salonu, sosyal tesisler ve spor salonları yer alıyor. ABD'nin en büyük İslam Merkezi özelliği taşıyan Külliye, 16. yüzyıl geleneksel Osmanlı mimarisine uygun olarak inşa edildi. Bin 879 metrekare alan üzerine inşa edilen caminin altında İslam Eserleri Müzesi yer alıyor. Selçuklu mimarisine uygun inşa edilen Amerika Diyanet Merkezinde kütüphane, konferans, sergi ve toplantı salonları bulunuyor. Külliye içinde yer alan İslam Araştırmaları Merkezi’nde Türkiye'den ABD'ye gidecek öğrencilere eğitim hizmeti de sunulacak. Külliyede geleneksel Türk ev mimarisini yansıtan 3 farklı döneme ait 10 adet konak bulunmakta. (İLKHA)























Bu haberler de ilginizi çekebilir