• DOLAR 32.582
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2461.376
  • ...
Tepe halkı susuz günler yaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bismil ilçesine bağlı yaklaşık 6 bin nüfusa sahip  Tepe Mahallesine ana su şebekesinin  arıza vermesinden dolayı3 gündür su verilemiyor. Zor günler yaşayan mahalleliye karşı yetkililerin duyarsızlığı halkı canından bezdirdi.

Evde giyecek elbise ayaklarına geçirecekk temiz çorap kalmadığını söyleyen mahalle sakinler, yetkililerin bu derece duyarsız davranmalarına anlam veremediklerini belirterek sitem ettiler.

Suları kesik olduğundan iş yerlerinin pislik içinde kaldığını söyleyen esnaflardan kasap Musa Bal, ”Bizim mahallede  ana su şebekesi arızasından dolayı 3 gündür sularımız akmıyor. Yaptığım iş gereği kasap dükkânım kan ve yağ içinde. Sular  akmadığı için temizliğimizi yapamıyoruz. Yetkililerin duyarsızlığından dolayı, ufak bir arıza giderilmediği için 3 gündür mahalle halkı olarak ev ve iş yerimizde su sıkıntısı çekiyoruz. Yetkililerin duruma bir an önce el atmasını istiyoruz.” dedi.

Tepe mahallesinde değirmencilik yaptığını ve işinin   suya bağlı olduğunu söyleyen Hadi Doğru da, ” Değirmenimiz suya bağlı. Ancak su şebeke arızasından dolayı 3 gündür sular yok ve çalışamıyoruz. Sular akmadığı için kendi imkânlarımızla dinamoyla su çekmeye çalışıyoruz. Kaynak suları kumlu olduğu için dinamolarımız da arızalanıyor. Yetkililerden aldığımız bilgilere göre bu gün de su bırakılmayacakmış.Perişan olduk” şeklinde konuştu.  (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir