• DOLAR 32.476
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2432.899
  • ...
"Amacımız bal üretimini ve farkındalığı artırmaktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’te Halk Eğitim Merkezinde Arı Yetiştiricileri Birliği’ne üye ve eğitimlerini başarı ile tamamlayarak sertifika alan 80 arı yetiştiricisine 25’er adet arı kovanı dağıtıldı.

Sertifika ve kovan dağıtım törenine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı Nebi Koca ve arı yetiştiricileri katıldı.

Kovan dağıtımı için Botanik Bahçesi içinde düzenlenen törende, arı yetiştiricilerine açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, amaçlarının Gaziantep’te arıcılık sektörünü geliştirmek ve bal rekoltesini yükseltmek olduğunu söyledi.

“Bal üretimini ve farkındalığı artırmaktır”

Son çıkarılan Büyükşehir yasası ile belediyelere hizmet anlamında büyük bir fırsat verildiğini belirten Şahin, “Özellikle çiftçimizi koruma adına Tarım Daire Başkanlığı’nın kurulması, çiftçimizi ve toprağı koruyacak çalışmaların Büyükşehir’e yasal imkân vermiş olması bize büyük bir çerçeve çizdi. Biz Elimizdeki fırsatları sizin lehinize dönüştürmeyi çalışıyoruz. Arı otu da, bal ormanı da, işte bugün dağıtacağımız kovanlar da toplam rekolteyi yükseltmek, bal üretimini ve farkındalığı artırmaktır. Bu verdiğimiz kovanlar ile bir anda rakamlar artmayacak. Burada bir farkındalık oluşunca birliğe gelen üye sayımız artıyor.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’te 35 bin kovandan 230 ton bal üretimi yapıldı

Arıcılığın geçmişinden örnekler veren Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz ise konuşmasında şöyle konuştu: “Türkiye’de 7 milyon 700 bin civarında kovan ve 100 bin tonun üzerinde de bal üretimi var. Gaziantep’te 35 bin kovandan 230 ton bal üretimi yapılıyor. Arıcılık sadece bir üretim değil aynı zamanda tarımsal bir faaliyettir.”

Konuşmaların ardından arıcılara arı kovanı ve sertifika dağıtımı yapıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir