• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Zenginlere mülteci eleştirisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Oxfam, 4.8 milyon Suriyeli mülteciden şu ana kadar sadece yüzde 1.39`unun zengin ülkelere ulaştığına dikkat çekti. Bu oranın yılın sonuna kadar yüzde 10`a yükseltilmesi konusunda çağrıda bulundu.

Kuruluşun açıkladığı rapor, Çarşamba günü Cenevre`de BM`nin ilkini düzenleyeceği, Suriyeli sığınmacıların yeniden yerleştirilmesi konulu konferansın hemen öncesinde geldi. BM konferansa davet ettiği ülkelerden, Suriyeli sığınmacıları yerleştirmesini isteyecek.

Altıncı yılına giren Suriye savaşı nedeniyle ülkelerinden kaçan sığınmacıların çoğu Türkiye, Lübnan, Ürdün ve Irak gibi Suriye`ye komşu ülkelerde bulunuyor.

Savaşın uzun sürmesi ve maddi durumlarının kötüleşmesi nedeniyle bu sığınmacıların çoğu ümitlerini Avrupa`ya yönelttiler. Daha iyi bir hayat umuduyla bu sığınmacıların bir kısmı hayatını riske atarak Avrupa`ya deniz yoluyla ulaştı.

BM Genel Sekreteri Ban ki-Moon da krizin siyasileşmesi ve Batı'daki aşırı sağcı söylemin mülteci karşıtı söyleminin yükselişi nedeniyle, yaklaşık 450 bin mültecinin 'korku içinde' yaşadığını söyledi.

Ban, "İçinde bulunduğumu durum çok karmaşık, karmaşık bir durumla mücadele ediyoruz. Mülteci meselesinin bazı ülkelerde siyasileşmesi, yerinden olma ve iltica sorunları nı da kapsayan bir süreç bu. Çok zor bir şey." dedi.

Kaynak: Reuters

Bu haberler de ilginizi çekebilir