• DOLAR 32.458
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2438.061
  • ...
Kalkınma Bakanı Yılmaz Mardin'de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), 2016 Yılı Ajans ve Devlet Destekleri Tanıtım Toplantısı düzenledi. Özel bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısına Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın yanı sıra Vali Ömer Faruk Koçak, AK Parti Mardin milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı ve Orhan Miroğlu, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, işadamları, bakanlığa bağlı kurumların genel müdürleri ve esnaf odalarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz,  birileri inşa etmek yerine yıkmayı tercih ettiklerini söyledi. Silopi ve Cizre’de zarar tespiti yaptıklarını aktaran Bakan Yılmaz, “Zarar ve ziyan tespitinden sonra bu bölgelerimizi riskli alan ilan ediyoruz. Yeni bir imar planı yapmak için riskli alan ilan ediyoruz. Riskli alan ilan edildikten sonra yetkiler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na geçiyor. Bu şekilde yeni bir şehir planı yapıyoruz. Ayrıca bu bölgelerimizde genç nüfusumuz var. Ancak maalesef birçok gencimiz yeterince mesleki eğitim donanıma sahip değil ve iş konusunda sıkıntılar yaşıyor.” dedi.

Toplum yararına çalışmaların başlatıldığını aktaran Bakan Yılmaz, Cizre’de 2 bin, Silopi’de bin 200 gencin çalışma imkânına kavuşturulduğunu ifade etti. Yılmaz, Türkiye'nin ekonomik kalkınma ve gelişmesinde önemli bir aşama kaydettiğini söyledi.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün görevi olmadığı halde şehir içinde yol yaptığını belirten Bakan Yılmaz, Kalkınma Bakanlığı olarak d üzerlerine düşen görevi yapacaklarını ifade etti.

Bakan Yılmaz, “Toplumu farklı yönlere çekmeye çalışanlar en güzel cevaplarını alacaklar.  Emniyetin olmadığı, huzurun olmadığı ortamlarda özel yatırımları arzu ettiğimiz şekilde artıramıyoruz. Ne kadar teşvik verirseniz verin ne kadar destek verirseniz verin özel sektör yatırımları için huzur ve güven ortamı en temel gerekliliktir. Sizler işadamlarısınız ve herkesten daha iyi bilirsiniz ki; işadamları yatırımlarını riske etmek istemezler. Dolayısıyla emniyet ortamını, huzur ortamını geliştirecek her eylem her çalışma aynı zamanda bu bölgemizde yatırımların artması demektir. Daha fazla genç insanlarımızın iş bulması demektir, halkımızın refah düzeyinin artması demektir. Bunu da bizler başarmak zorundayız.” dedi.

Bakan Cevdet Yılmaz’dan sonra toplantıda bir konuşma yapan Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, turizm ve tarımı geliştirerek bunlara dayalı sanayii ile de güçlendirerek istihdamın artırılacağını söyledi. 

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ da şunları söyledi; “DİKA, kurulduğu günden bu yana çok çeşitli alanlarda işletmelere ve kurumlara mali destek verdi. Ajans desteği ile 8 yılda uygulanan 24 hibe programı ile 2383 proje hayata geçti. DİKA, işletmelerin hep yanında oldu. Bölgede 117 üretici kobiye mali destek verdi.  2016 yılında, DİKA Türkiye’nin ilk LEED Gold Sertifikalı kamu hizmet binası olan yeni binasında bölgesinin kalkınması için çalışmaya devam edecek.”

Yapılan konuşmaların ardından DİKA’nın çalışmaları anlatıldı. (M. Salih Keskin/Mehmet Aslan – İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir