• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...
Başbakan grup toplantısında konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Davutoğlu,  Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ekonomik canlanmanın en kısa sürede sağlanacağını ifade etti.

Irak ve Pakistan'da yaşanan saldırılara değinen Başbakan Davutoğlu Iraklı ve Pakistanlı kardeşlerinin acılarını yürekten paylaştıklarını ifade ederek, başsağlığı diledi.

Davutoğlu, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ve Lahor Valisi Şahbaz Şerif'i aradığını anımsatarak, bütün Türk milletinin, dost ve kardeş Pakistan ile olan birlikteliğini, kaderini, dayanışmasını aktardığını anlattı. Şerif'in de "Bütün kardeşlerimize selamlarımı iletin" dediğini ifade eden Davutoğlu, Türkiye ile Pakistan'ın, dünyada başka hiçbir iki ülkeye nasip olmayacak bir gönül bağıyla bağlı olduğuna işaret etti.

"Kanlı şebekeler etnik köken din kültür coğrafya ayırımı yapmıyor"

Davutoğlu, şöyle devam etti: "Ankara, İstanbul, Brüksel, Bağdat, şimdi de Lahor... Bu kanlı şebekeler kıta, bölge, ülke, halk ayırımı yapmıyor. Bu kanlı şebekeler etnik köken, din, kültür, coğrafya ayırımı yapmıyor. Bu kanlı şebekeler, otobüs durağı, cadde, havaalanı, stadyum, lunapark ayırımı yapmıyor. Ceylanpınar'da uyuyan polisleri katledenler, İstanbul'da cumhuriyet savcısını katledenler, Suruç'ta toplanan insanların arasına girip bomba patlatanlar, Ankara Kızılay'da servis aracının yanında, belediye otobüs durağında, İstanbul'da meydanda, caddede bomba patlatanlar, Brüksel'de şehir metrosunda ve havalimanında bomba patlatanlar, Lahor'da lunaparkta masum çocukları öldürmek üzere bomba atanlar aynı alçaklardır. İsimleri, kimlikleri farklı olabilir ama hepsi insanlık düşmanıdırlar. Onları bu cinayetlere azmettirenler de aynı odaklardır. Örgüt adları, ideolojileri farklı görünse de bu cinayet odakları insanlık suçu işlemek üzere örgütlenen, bu organize cinayet şebekeleri birdir ve aynıdır. Terör doğrudan insanlığı hedef alan, hayatı hedef alan bir alçaklıktır. Bütün insanlığın, daha fazla geç olmadan terör karşısında aynı kararlılıkla yekvücut olması lazım."

"Vatandaşımızın can emniyetini, vatanımızın huzur ve refahını da namusumuz gibi koruyacağız." Diyen Davutoğlu, "Sadece bunun için siyaset yapıyor, sadece bunun için çalışıyoruz. Umudumuzu, özgüvenimizi, kararlılığımızı kırmak, bizi karamsarlığa sevk etmek isteyenler muratlarına asla eremeyecekler. Şartlar ne olursa olsun demokrasiden, hukuk devletinden, üretimden, sosyal barıştan, toplumsal dayanışmadan ve kamu düzeninden gözümüzü ayırmayacağız." diye belirtti.

"Onlara rağmen hayata karışmalıyız"

Herkesin maneviyatını, moralini en yüksek düzeyde tutarak, hayata karışması gerektiğine vurgu yapan Davutoğlu,  "Onlar bizi hayattan koparmak istiyorlar, biz onlara rağmen hayata karışmalıyız. Herkes sokağa, caddeye, bulvara, meydana, büyük bir özgüvenle çıkmalı ve kucaklaşmalıdır. Karanlığı mum yakarak, şiddeti merhametle, nefreti daha fazla muhabbetle yeneceğiz inşallah. Acılarımız, matemimiz, şehitlerimiz var. Hepsini asaletimize uygun bir halde yaşayacağız ama maneviyatımızı kırmayacağız, kırdırtmayacağız. Bireysel ve toplumsal psikolojimizi kırmak isteyenlere rağmen moral ve motivasyonumuz tam olmalıdır. Birey, toplum, sivil toplum, siyasi partiler olarak yapmamız gereken tereddütsüz bir irade beyanıyla, terörün tam karşısında yer almak ve tam bir dayanışma içinde olmaktır." diye konuştu.

"Komşularımızın kimliklerini sormayalım"

Sokaklara çıkma çağrısında bulanan Başbakan Davutoğlu şöyle devam etti:

"Bireysel ve toplumsal psikolojimiz için moral ve motivasyonumuz için hiç çıkmadığımız kadar sokaklarımıza çıkalım. Bu sokaklar bizim, bu diyar, bu şehirler, bu insanlar bizim. Hiç gitmediğimiz kadar esnafımızın yanına gidelim. Alışveriş yapmayacaksak bile yoldan geçerken gördüğümüz her esnafa bir selam verelim. Hiç sormadığımız kadar komşularımızın halini, hatırını soralım. Komşularımızın kimliklerini sormayalım, Türk müsün, Arap mısın, Kürt müsün, Sünni misin, Alevi misin diye sormayalım. Soracağımız tek şey hali hatırı olmalıdır. Bizim hatırlarını inşa edeceğimiz komşularımız olmadıkça milletimizin bekası olmaz. Hiç dayanışma yapmadığımız kadar dayanışma içine girelim. Kalbi kırık olan, gönlünde hüzün olan, acı olan kim varsa onun yanında olalım. Hayatın her safhasında omuz omuza olan, aynı safta birleşen bütün vatandaşlarımı bir kez daha selamlıyorum."

Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin menfaatleri ve itibarı için dünyanın dört bir tarafında mesai halinde olduklarını kaydetti. Davutoğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 6-7 Ekim olaylarından sonra yine bir grup toplantısında selam seferberliği başlattığını anımsatarak, yeni bir selam seferberliği başlatma teklifinde bulundu.

"Doğuda olanlar Batı'ya gitsinler 'esselamu aleyküm' desinler"

Başbakan Davutoğlu, terör olaylarına inat olarak vatandaşları selamlaşma seferberliğine davet ederek, "Doğuda olanlar Batı'ya gitsinler 'esselamu aleyküm' desinler. Batı'da olanlar Doğu'ya, Kuzey'de olanlar Güney'e, Anadolu'nun kalbinde olanlar herkes birbirine selam versinler. Biz terörü kudret gücümüzle Allah'ın izniyle yeneceğiz. Güvenlik güçlerimiz bu selam için mücadele ediyor. Bu kudret elinin ötesinde teröre gerçek darbeyi selamlaşmak vuracak. Ülkemiz her zaman selam diyarı, sin diyarı, barış diyarı olsun." şeklinde konuştu. 

Doğu ve Güneydoğu'da PKK'ye karşı yürütülen mücadelede polis ve askerin büyük bir başarı elde ettiğinin altını çizen Davutoğlu, terör odaklarının tek tek bulunup şehirlerden temizlendiğini söyledi.

"Yepyeni Güneydoğu inşa edeceğiz"

Davutoğlu, "Bu teröristlerin şehirlerimize bıraktığı tahribat ortada. O teröristleri nasıl o şehirlerden söküp atıyorsak teröristlerin yakıp yıktığı şehirlerimizi de yeniden inşa edeceğiz. Bu kapsamda ilgili bakanlıklarımız büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Altyapısıyla üstyapısıyla sosyal imkanlarıyla yepyeni Güneydoğu inşa edeceğiz, medeniyet düşmanlarına inat edeceğiz, modern Moğollara, barbarlara inat inşa edeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

"Birileri iftirayla Güneydoğu'nun yeniden inşasına engel olma hesapları içerisinde"

Yeniden inşa sürecinde bölgenin tüm tarihi ve kültürel dokusunun aynen korunacağına dikkati çeken Davutoğlu, "Sömürgecilere, geçmiş Haçlı zulmüne inat onları taklit eden bu piyonlara rağmen bunları yapacağız. Ancak biz teröristlerin yıktığı şehirlerimizi yeniden ihya gayreti içindeyken birileri binbir yalan ve iftirayla Güneydoğu'nun yeniden inşasına engel olma hesapları içerisinde." ifadesini kullandı.

Davutoğlu, dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında Cizre, Silopi ve Sur ilçelerinin sokaklarını tek tek ekranda takip ederek, oralarda neler yapılacağını görüştüklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Biz bu inşa faaliyetine girerken buraları yıkan o hain odaklar bu sefer halkın karşısına başka argümanla ortaya çıkıyor. Neymiş? 'Devlet halkın malına el koyuyormuş.' Bunların hiç utanması, sıkılması, ağarı, hayâsı yok. Terör örgütleri şehirleri yakarken, yıkarken, bir binadan diğerine geçmek için tüneller açarken, halka 'yatarken kapılarınızı açık bırakın' derken neredeydi bunlar? Ne demek yatarken kapılarınızı açık bırakın? 'Mahremiyetiniz bile yok' demek. Evlere giriyorlar, 'yatarken kapılarınız açık kalacak, biz istediğimiz anda girebileceğiz' diyorlar.

"Mahremiyete, namusa saygısı olmayan bu hain odaklara o şehirleri, insanları terk eder miyiz?"

Allah aşkına ev mahremiyetine, aile mahremiyetine, aile namusuna bile saygısı olmayan bu hain odaklara biz o şehirleri, o aileleri, o insanları terk eder miyiz? İşte verdiğimiz mücadele bunun için. Şimdi o gün onlara ses çıkarmayanlar, orada imar ve inşa faaliyetine girdiğimiz için, bu çerçevede attığımız adımları 'devlet halkın malına el koyuyor' diye ifade ediyorlar. Biz, halkın gönlüne, muhabbetine kendimizi vermişiz, elimizi onların yüreklerine koymuşuz, yüreklerine dokunmuşuz."

Türkiye'nin demokratik, hukuk devleti olduğunu ve mülkiyet hakkının en temel hak olduğunu hatırlatan Başbakan Davutoğlu, mülkiyet hakkının korunacağını vurguladı. 

"Bunların milleti düşündüğü yok, halkı düşündüğü yok"

"Halkın malına bu kadar değer veriyordunuz da neden bu halkın evlerinin önüne çukur kazmak için iş makinalarını teröristlerin emrine verdiniz?" diye soran Davutoğlu, "Bunların milleti düşündüğü yok, halkı düşündüğü yok. Aksine Kürt kardeşlerimizin, vatandaşlarımızın mağduriyetinin devam etmesinden medet umuyorlar. İnşallah tüm imkanlarımızla kısa bir sürede terör örgütünün tahribatının izlerini şehirlerimizden sileceğiz. Altyapısıyla üstyapısıyla sosyal imkanlarıyla eskisinden daha iyi, daha yaşanabilir şehirler inşa edeceğiz." dedi.

"Avrupa'da yaşayan Kürt vatandaşlarımız tekrar doğdukları şehirlere geri dönecekler"

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ekonomik canlanmanın da en kısa sürede sağlanacağını ifade eden Davutoğlu, "Bakın göreceksiniz Demirtaş'ın 'vize serbestisi geldiğinde 'Kürtler Avrupa'ya gider' demesine inat, Avrupa'da yaşayan Kürt vatandaşlarımız tekrar doğdukları, büyüdükleri topraklara, bizim yeniden inşa edeceğimiz güzel şehirlere geri dönecekler." diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir