• DOLAR 32.585
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2459.926
  • ...
Otomobilin altında kalan küçük kız hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde aşırı hızlı olduğu iddia edilen bir otomobil 7 yaşındaki Asmin Erat’a çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobilin altında kalan küçük kız yaklaşık 20 metre sürüklenerek feci bir şekilde can verdi. Otomobil sürücüsü ise olay yerinden kaçtıktan sonra yakalanarak gözaltına alındı.

Şahinbey ilçesi Fırat Mahallesi Mehmet Gezelge Caddesi üzerinde geçtiğimiz Cumartesi günü meydana gelen olayda, arkadaşları ile birlikte marketten dönerken eve gitmekte olan Asmin Erat’a (7), Vatan Mahallesi’ndeki Yeşilvadi Park istikametinden Fırat Mahallesi istikametine gitmekte olan Abdullah P., yönetimindeki 31 YG 010 plakalı otomobil çarptı.

Çarpmanın etkisiyle otomobilin altında kalan küçük kız yaklaşık 20 metre sürüklenerek kaza yerinde feci bir şekilde can verdi. Otomobil sürücüsü kaza yerinden kaçarken,   kazadan saatler sonra polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Küçük kızın arkadaşlarının ailesine haber vermesi üzerine kaza yerine gelen Erat’ın ailesi ve yakınları kendi araçları ile kızlarını özel bir hastaneye götürdü. Küçük kız burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Özel hastane morguna kaldırılan 7 yaşındaki Asmin Erat’ın cenazesi ailesine teslim edilirken, ailesi ve yakınları fenalık geçirdi.

Kazanın ardından gözaltına alınan Abdullah P., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

“Sürücüye gereken cezanın verilmesini istiyoruz”

Otomobilin altında kalarak hayatını kaybeden küçük Asmin Erat’ın ailesi sürücünün kazadan sonra   kaçmasına tepki göstererek, sürücüye gereken cezanın verilmesini istedi.

Kaza hakkında İLKHA’ya konuşan Asmin Erat’ın dedesi Halit Erat, “İnşallah bu anlamda gerekenler yapılır. Bir daha kimsenin çocuğu bu şekilde acı çekip ölmez. Bu benim torunumdur. Ben çok acı çekiyorum. Allah (c.c) kimseye bu acıyı çektirmesin.”dedi.

Erat, “Gece saat 22.00 sıralarında evde misafirlerimiz vardı. Misafirlerle birlikte oturuyorduk. 3 aylık bir bebeğimizin taziyesi vardı. Yolda bir kaza olduğunu söylediler. Bir kız çocuğuna otomobil çarptığını söylediler. Sonra kaza yerine gittik. Kazada otomobilin çarptığı kızın torunum olduğunu gördük. Çocukların gelip kazayı bize söylemeleri ve bizim kaza yerine gitmemizin üzerinden yaklaşık 25 dakika geçti. Kaza yerinde baktık ki, bizim kız yerde yatıyor. Torunuma çarpan adam kızı yaklaşık 25 metre sürüklemiş. Sürücü de buna rağmen kızı orada bırakıp kaçmış. Biz kızı kaldırıp hastaneye götürdük. Hastanede doktor bize ‘Keşke daha önce getirseydiniz’ dedi. Çocuk kaza yerinde iç kanama yapmış. Doktorlar daha önce götürülmüş olsaydı  kurtarılma şansının olduğunu söyledi.”ifadelerini kullandı.

Kaza anını görenlerin ifadesine göre sürücünün hiç durmadığını belirten acılı dede Erat, kaza yerinden kaçan sürücünün olay yerinde otomobilin plakasının düşmesi sonucu bulunduğunu ve yakalandığını da sözlerine ekledi.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir