• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Üniversiteside  satranç turnuvası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık, Spor ve Kültür Daire Başkanlığı’nın koordinatörlüğünde düzenlenen satranç turnuvası, Genel ve Kızlar olmak üzere ayrı olarak iki ayrı ketegoride yapıldı ve dereceye giren satranç sporcularına ayrı kategorilerde  ödülleri verildi.

Yarışma sonunda duygularını dile getiren Barbara Türker, satranç sporu zihin ve analitik düşünme yeteneğimizi geliştirdiğini, bu yüzden bu sporun tüm gençler tarafından oynaması gerektğini söyledi.

Yarışmada ikinci olan Amine Çetinbaş ise “Başta dereceye girmeyeceğimi düşünüyordum, sonraki turlarda daha fazla heyecan ve çekişmeli maçlara konsetra olarak maçlarımı aldım.Turnuvayı düzenleyenlere ve emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.” dedi.

Artuklu Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Maruf Saidoğlu da satranç turnuvası ile öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve sportif yeteneklerinin gelişmesinde katkı sağlamak ve boş zamanlarını değerlendirmek için yaptıklarını söyledi.  

Ayrıa Artukulu Üniversitesi’nde okuyan 80 sporcuya üçretsiz uluslararası satranç lisansı çıkarıldı.

MUSİAD Başkanı Nurettin Kassap ile Gençlik Spor Hizmetleri İl Müdürü Hadi Çomaktekin’in de birer konuşma yaptığı törende, daha sonra dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir