• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
 TEMA'dan miniklere Çevre Eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEMA Vakfı Kızıltepe Gönüllü Sorumlusu Muhammed Dağ tarafından orman haftası etkinlikleri kapsamında Kızıltepe Zübeyde Hanım Anaokulu’ndaki Şirinler Sınıfı minik öğrencilerine çevre eğitimi verildi.

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA Vakfı) Kızıltepe Gönüllü Sorumlusu Muhammed Dağ tarafından Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Kızıltepe Zübeyde Hanım Anaokulu’nda Şirinler Sınıfı öğrencilerine çevre eğitimi verildi.

Konu hakkında bilgi veren Kızıltepe TEMA İlçe Gönüllü Sorumlusu Muhammed Dağ  şunları söyledi:

“TEMA Vakfı 1992 yılında çevre ve doğal varlıkların korunması konusunda toplumsal farkındalık oluşmasını sağlamak ve daha yaşanılır bir çevre için faaliyetler yürütmek için kurulan bir sivil toplum kuruluşudur. Her yıl özellikle orman haftasında olmak üzere çeşitli etkinlikler düzenlenerek bireylerin bilinç düzeyinin yükselmesi sağlanmaktadır. Biz de Kızıltepe TEMA olarak Zübeyde Hanım Anaokulu Şirinler Sınıfı öğrencilerine Tema Vakfı’nı, çevremizi korumanın önemini ve ağaçların yararları konusunda öğrencilerin yaş ve gelişim düzeylerine uygun bir dille anlattık. Duyarlılıklarından ötürü okul müdürü Sevim Boran’a ve Şirinler Sınıfı öğretmeni Şükriye Bayan’a Kızıltepe TEMA olarak çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Kızıltepe Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Sevim Boran ise kendisinin de 10 yıldır TEMA gönüllüsü olduğunu, Tema Vakfının çevre ve doğal varlıkların korunması ile ilgili faaliyetlerini desteklediğini belirterek, okul olarak da her yıl orman haftasında fidan dikmeye önem verdiklerini ifade etti. Boran, öğrencilere çevre eğitimi veren Kızıltepe TEMA Gönüllü Sorumlusu Muhammed Dağ’a teşekkür ettiğini belirterek, çalışmalarında başarılar diledi.(Mehmet Aslan-İLKHA)

  







Bu haberler de ilginizi çekebilir