• DOLAR 32.579
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2457.697
  • ...
Van'da siyer sınavı ödülleri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen umre ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavında Van’dan birinci, ikinci ve üçüncü kategoride dereceye giren 55 kişiye ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Kutlu Doğum Siyer Sınavı ödül törenine katılan İTTİHAD üyesi Levent Dalgın,  insanlığın tekrar ayağa kalkması için, Kur’an ve sünnetten başka bir yol olmadığını söyledi.

Ödül törenine  konuşmacı olarak İTTİHAD üyelerinden Levent Dalgın katılırken, törene  Van İTTİHAD Başkanı Molla Ali Arslan, Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Musa Gençcelep, Eğitim Bir-Sen Van 1 Nolu Şube Başkanı Osman Ayşin, İpekyolu Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Süleyman Yavuzer, ödül alan öğrenciler ve aileleri katıldı.

İpekyolu Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda düzenlenen ödül töreni, Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başladı. Törende konuşan  İTTİHAD üyelerinden Levent Dalgın, dünya genelinde artan cehalete dikkat çekerek, insanlığın tekrar ayağa kalkması için, Kur’an ve sünnetten başka bir çare olmadığını söyledi.

“İnsanlar her zamankinden daha fazla Kur’an’a susamıştır”

Konuşmasına Asrı Saadet öncesini anlatarak başlayan ve İslamiyet öncesi diri diri gömülen kız çocukları anımsatan Dalgın, günümüzde de insanların Kur’an ve sünnetten uzak durdukları için sıkıntı yaşadığını söyledi.

Dalgın, “İnsanlar Kur’an ve sünnetten uzaklaştıkça yok olmaya başladılar. Şimdi 21’inci yüzyılı yaşıyoruz. Yani uzay çağını yaşıyoruz değil mi?  Cehalet dünyanın dört bir tarafından belki eskisinden daha koyu bir şekilde yayılıyor.   Bugün hangi zulümlerden bahsedelim? Başımızı çevirip bir tarafa bakıyoruz; yanı başımızda Irak’ta son birkaç yılda, bir milyondan fazla insan katledildi. Bugün Goantanamo’dan mı bahsedelim?  Çığlıkları hala kulaklarımızda.  Aşağılanan, katledilen kardeşlerimizden mi bahsedelim bugün? Başımızı kaldırıp uzak doğuya doğru bakıyoruz; şöyle Doğu Türkistan’a doğru bakıyoruz. Oradaki komünist Çin zulümlerinden mi bahsedelim bugün? Diğer tarafa Arakan’a bakıyoruz, o kamıştan yapılan evlerinde diri diri yakılan kardeşlerimizden mi bahsedelim? Ortadoğuda ümmetin kanayan yarası Filistin’imizden mi, Suriye’den mi hangi birinden bahsedelim bugün? İşte bugün, insanlar her zamanınkinden daha fazla Kur’an’a susamıştır. Allah Resulü (sav) bize mal mülk bırakmadı. Bir emanet olan Kur’an ve sünneti bırakmıştı ve insanlık tekrar ayağa kalkmak için  Kur’an ve sünnetten başka bir çare bulamayacaktır.” diye konuştu.

Günümüzdeki çelik kapılı evlerde maneviyat olmayınca güvenliğin de sağlanamadığna dikkat çeken Dalgın, son olarak şu ifadeleri kullandı;

“Sizden bir ricam var; Allah için, Allah Resulünü (sav) çok çok okuyalım. Öyle sadece bir ansiklopedi bir bilgi olarak değil, şu tarihte doğmuş, şu tarihte vefat etmiş şeklinde de değil. Onu bir hayat rehberi olarak okuyalım.  Her birimizin evleri Allah’ın izniyle bir mektebe dönüşsün . Evlerimizde O’nun (sav) kokusu yayılsın ne olur. Hani evlerimizi çelik kapıyla güvenceye alıyoruz ya, ama evlerimizde maneviyat yoksa o güvenliğin de bizim için bir önemi yoktur. Allah-u Teâla O’nun (sav) rehberliğini cümlemize nasip eylesin, yeni nesil de Kur’an ve sünnetle dirilsin inşallah.”   temennisinde bulundu.

“Allah Resulü (sav) ile ilgili hiçbir yarışma kayıp değildir”

Ödül töreninde daha sonra söz alan Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörü Recep Karabulak ise “Siyer sınavına Van geneli 3 bin 500’e yakın bir katılım oldu. Bunlar içinde Van’da dereceye giren 55’e yakın arkadaşımız da ödüllerini aldı. Her zaman söylüyoruz; Allah Resulü  (sav) ile ilgili hiçbir yarışma ve hiçbir program kayıp değil, kazançtır. Bu vesileyle sınava girip, dereceye giren tüm kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Allah ecirlerini kat ve kat versin.” İfadelerini kullandı.

Van kutlu doğum tarihi ve yeri belirlendi

Peygamber Sevdalıları Platformu’nun her yıl Nisan ayında düzenlediği kutlu doğum etkinliklerinin tarihi ve yerini açıklayan Karabulak, “Malumunuz Peygamber Sevdalıları olarak Türkiye’nin birçok yerinde kutlu doğum etkinliklerini düzenliyoruz. Van ilinde de kutlu doğum etkinliğini düzenleyeceğimiz toplam 25 yer vardır. Büyük etkinliğimiz olan Van Merkez etkinliğimiz ise 24 Nisan Pazar günü saat 13.00’da Kültür Kavşağı’nda olacaktır. Bu vesileyle tüm kardeşlerimizi buradan davet ediyoruz.” dedi.

Tören, yapılan konuşmalar sonrası, Peygamber Sevdalıları Platformu’nun şu ana kadar tertiplediği etkinliklerle ilgili sinevizyon gösterisinin ardından, sınavda dereceye girenlere  verilen ödüllerle son buldu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir