• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Halk demir yolları güzergâhının değişmesini istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın hayırsever ve işadamı H. Tacettin Yılmaz, Batman’ın şehir merkezinden geçen Devlet Demir Yollarının (TCDD), Türkiye’nin başka hiçbir ilinde örneğinin olmadığını ve bu güzergâhın değişmesi gerektiğini söyledi.

Kent merkezindeki demir yolu görüntüsünün modern bir şehre yakışmadığını ve ilkel bir görüntü sergilediğini vurgulayan Yılmaz, “Aslen Batmanlı olmama ve Batman’da da yatırımlarımın olmasına rağmen, uzun bir süredir İskenderun’da ikamet etmekteyim. Batman’da akrabalarımın ve dostlarımın bulunmasından,  bu topraklara ait olmamdan ve Batman’a karşı duygusal bağım bulunduğundan dolayı demir yolları görüntüsü beni ziyadesiyle rahatsız etmiştir.” dedi.

Batmanlı hemşerilerimin daha müreffeh yaşamasını istediğini ifade eden Yılmaz, “Baraj nedeniyle Batman Zilek Çayı eski Devlet Demiryolları köprüsü yerine daha yüksek yeni bir köprü yapılmaktadır. Yapılan yeni köprü eski devlet demir yolundan daha elverişli bir güzergâhla değiştirilmektedir. Değiştirilen yeni güzergâh Batman için iyi bir fırsat olmuştur. Ancak her sene şehir içindeki birkaç can kaybına sebep olan demir yollarının güzergâhın da değişmesi için yetkililere sesleniyorum. Bu sorunun derhal, ivedilikle bir çözüme kavuşturulması gerekiyor. Türkiye'de birçok şehir gezmeme rağmen bu kadar hemzemin geçittin bulunduğu başka bir ile şahit olmadım. Talebim; demir yollarının şehir merkezinde kaydırılıp; büyüyen, gelişen ve modernleşen Batmanımızın, demir yollarının şehir dışına kaydırıldıktan sonra demir yolları güzergâhının trafiğe açılması, trafik sorununa da bir nebze nefes aldıracak, rahatlatacaktır.” ifadelerini kullandı.

Son olarak yetkililere seslenen Yılmaz, etkin ve yetkin kim varsa elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek; “Başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Ulaştırma Bakanımız, Milletvekillerimizden, Valimizden ve  Belediye Başkanımızdan, bu konuda yapacakları hayırlı girişimlerden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Herkesin sesimiz, arzumuz ve ricamız olmasını talep ediyorum.” dedi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir