• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Karakol yapımı gerekçesiyle sağlık merkezini yıktılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Nükhet Coşkun Caddesi üzerinde bulunan 2-3 numaralı Aile Sağlık Merkezlerinin bulunduğu bina yerine karakol yapılması planı üzerine yıkıldı.

İş makinalarının yıkımını yaptığı binanın etrafında polis güvenlik önlemi aldı. Yıkılan binanın hafriyatı kamyonlara yüklenerek bölgeden alınırken, hurdacılar ise kendilerine kazanç sağlayacak demir vb. malzemeleri götürdü.

Sokağa çıkma yasağının ilan edildiği gün valilik tarafından boşaltılan aile sağlık merkezinde 50 bin kayıtlı hasta bulunuyor. 10 aile hekimi ile 12 hemşirenin hizmet verdiği sağlık merkezi olmadığı için halk sağlık hizmetinden faydalanmıyor. Çevre mahallelerde bulunan aileler ise hizmet merkezlerine giden hastalar muayene edilmeden gönderiliyor. Birçok aile de çocuğunun vakti gelen aşısını da yapamıyor. Aile sağlık merkezinin personelleri ise geçişi olarak Ana Çocuk Sağlık Merkezine gönderildi.

Öte yandan dün akşam söz konusu aile sağlık merkezinde yağma yapıldığı ileri sürülmüştü. Olay yerine gelen polis eşyaları alan hurdacıları gözaltına aldı. Aile Sağlık Merkezinin yetkililerinden birinin olay yerine gelip atıl durumdaki eşyaların alındığı ve envanterlerinde bulunan malzemeler olmadığını belirtmesi üzerine gözaltına alınan 2 hurdacı serbest bırakıldı. (M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz – İLKHA) 



























Bu haberler de ilginizi çekebilir