• DOLAR 32.507
  • EURO 34.901
  • ALTIN 2452.139
  • ...
Sur'da çocukların tehlikeli okul yolculuğu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki tarihi surların girişlerine PKK’lilerin giriş-çıkışlarının önlenmesi amacıyla döşenen tonlarca ağırlığındaki beton bloklar, ilçedeki öğrencileri eğitimden kısmen mahrum ediyor. Okula gitmek için çare arayan çocuklar, canlarını tehlikeye atarak beton blokların arasından sızmaya çalışıyorlar.

Sur’da 2 Aralık 2015 tarihinde PKK’lilerin çukur kazmasıyla başlayan çatışmalar, ardından başlatılan operasyonlar 10 Mart 2016 tarihinde sona erdi. Çatışmaların 13 günden bu yana bitmesine rağmen yasağın hâlâ sürmesi ise halkın mağduriyetinin devam etmesine neden oluyor.

Yaşanan sıkıntıların en önemlilerinden birini de okullarına gitmeye çalışan çocuklar yaşıyor. PKK’lilerin giriş-çıkışlarının önlenmesi amacıyla surların açık noktalarına döşenen beton bloklar, çocukların okullarına gitmesini de engelliyor. Beton blokların arasından sızmaya çalışarak okullarına gitmeye çalışan çocukların ölüm tehlikesiyle burun buruna kaldıkları objektiflere yansıdı.

Tehlikeli okul yolculuğuna çıkan öğrenciler ise yaşadıklarını şöyle dile getirdiler: “Çatışma başladığında ilkin korktuk, eve kapandık, kâbuslar gördük. Ancak daha sonraları alıştık. Zamanla okula gitmeye devam ettik. Çatışmaların en şiddetli olduğu zamanda bile okula gittik. Ancak şimdi çatışmalar bitti, okul yolları kapandı. Biz anlayamıyoruz. Artık kafamız çok karışık. Tabi zor oluyor bu yolculuk ama yine de değer. Eğitim için bu tehlikelere değer.” (M. Sıddık Bilge – İLKHA)





























Bu haberler de ilginizi çekebilir