• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bilge Gençlik`ten DÜ yönetimine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi öğrencilerinin bir araya gelerek oluşturduğu Bilge Gençlik Kulübü tarafından düzenlenmek istenen etkinliklere üniversite yönetimi tarafından gerekçe gösterilmeden izin verilmemesi tepkilere neden oluyor.

Bilge Gençlik Kulübü, “İslam Coğrafyasında Yaşanan Mazlumiyetler” konulu konferans için başvurduğu üniversite yönetiminden yine olumlu bir cevap alamamaları üzerine, yazılı bir açıklamayla takınılan olumsuz tavra tepki gösterdi.

“Rektörlük her zamanki gibi yine dilekçemize olumlu ya da olumsuz bir cevap vermedi”

Yapılan açıklamada, “Dicle Üniversitesi yönetiminin kulübümüze yönelik menfi tavrı devam ediyor. 23 Mart Çarşamba günü “İslam Coğrafyasında Yaşanan Mazlumiyetler” konulu bir konferans yapmayı kararlaştırmıştık. Bu doğrultuda resmi başvuru dilekçemizi 9 Mart günü Dicle Üniversitesi Rektörlüğü`ne iletmiştik. Etkinlik tarihine saatler kalmasına rağmen D.Ü. Rektörlüğü her zamanki gibi yine dilekçemize olumlu ya da olumsuz bir cevap verme nezaketini göstermemiştir.” denildi.

“Belli kesimlerin gerçekleştirdiği her türlü faaliyete göz yumuluyor”

Farklı kesimlerin faaliyetlerine izin verildiğinin fakat kendilerinin düzenlemek istedikleri etkinliklerin engellendiğine dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Yaklaşık bir ay önce, Şubat ayı vesilesiyle ‘Yakın Tarihimizin Şehadet Önderleri` adıyla yapmayı düşündüğümüz konferans da Dicle Üniversitesi Rektörlüğü tarafından aynı şekilde etkinlik tarihine saatler kalmasına rağmen cevap verilmeyerek sabote edilmiştir. Önceki dönemlerde üniversitede belli kesimlerin gerçekleştirdiği her türlü faaliyete ise göz yumulmuştu.”

“Üniversitesi yönetimi, kulübümüzün etkinliklerine neden izin vermediğini açıklamalıdır”

Yapılan engellemelere ve takınılan olumsuz tavırlara bir anlam veremediklerine vurgu yapan Bilge Gençlik Kulüp, üniversite yönetimine şu soruları yöneltti: “Üniversitesi yönetimi, kulübümüzün etkinliklerine neden izin vermediğini açıklamalıdır.  Resmi izinle kurulan bir kulübe etkinlik izni verilmiyorsa, kulübün kurulmasına neden izin verildi? Üniversitenin kulüpler yönetmeliğinde yer alan maddeler birer formaliteden mi ibarettir?”  

“Kulübümüze yönelik sergilenen menfi tutumun bir an önce sonlandırmasını bekliyoruz”

Üniversite yönetimi tarafından sergilenen menfi tutumun son bulmasının istenildiği açıklamanın sonunda, “Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübü olarak bizlere yönelik bu haksız ve hukuksuz tavırları kabul etmeyeceğimizi bildiriyor ve üniversite yönetimini bu tavırlarından dolayı kınıyoruz. Kulübümüze yönelik sergilenen menfi tutumun bir an önce sonlandırmasını bekliyoruz.” ifadelerine yer verildi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir