• DOLAR 32.461
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2441.003
  • ...
Halepçe heyeti Şanlıurfa'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak Kürdistanı'nın Halepçe şehrinden gelen bir heyet İHH Şanlıurfa temsilciliğini ziyaret etti.

İHH İl Temsilcisi Behçet Atila tarafından karşılanan heyet, yaklaşık iki saat boyunca Halepçe katliamı ve izlerini konuştu. 

Halepçe Üniversitesinden Eğitimci Yasin Abdülkerim, Halepçe’nin İslami kimliğinden ve dini hassasiyetlerinden dolayı kimyasal saldırıya maruz kalarak 5 bin kişiyi şehit verdiğini lakin Müslümanların maalesef kendilerine yeterince sahip çıkamadıklarını söyledi. Kendisin de o sırada 12 yaşlarında olup 6'ncı sınıf öğrencisi olduğunu ve gittiği medreseden 200 öğrencinin saldırıda şehit olduğunu belirtti.

Halepçe Noteri Faruk Hama Tofiq Arif yaşadıklarını anlatmalarının imkânsız olduğunu ve geçen 28 yıla rağmen halen 500 hastanın olduğunu ve binlercesinin halen kayıp olduğunu söyledi.

Ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür eden İHH İl Temsilcisi Behçet Atila ise Türkiyeli Müslümanlar olarak kendilerine karşı mahcup olduklarını gerçekten de yeteri kadar sahip çıkamadıklarını belirtti.

Heyet, Atila’nın Halepçe Katliamının sembolünü taşıyan rozeti takdim ederken heyete ise Mavi Marmara gemisinin maketini hediye edildi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir