• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Diyarbakır'da PKK cephaneliği ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde sokağa çıkma yasağının devam ettiği Kaynartepe Mahallesi ile Nükhet Coşkun ve Gürsel caddelerinde yapılan operasyonların detayları açıklandı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Spor Salonu’nda yapılan tanıtım toplantısında konuşan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Kaynartepe Mahallesi’nin güvenli bir hale getirildiğini söyledi.

Operasyonlarda bir polisin hayatını kaybettiğini, 16 polisin ise yaralandığını belirten Vali Aksoy, “Operasyon kapsamında 10 BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiş, 16’sı yaralı olmak üzere toplam 23 örgüt mensubu ise yakalanmıştır. BTÖ mensuplarının yapmış oldukları 50 barikat kaldırılmış, 10 çukur ise kapatılmıştır.” dedi.

Bölgede yapılan arama faaliyetleri sonucunda çok miktarda cephanenin ele geçirildiği bilgisini veren Aksoy, şu bilgileri verdi:

“10 adet roketatar silahı, 440 adet roketatar mühimmatı, 81 adet uzun namlulu silah, 290 adet uzun namlulu silaha ait şarjör, 120 bin 70 adet uzun namlulu silaha ait fişek, bir tabanca ve 2 adet şarjör, 90 adet el bombası, 22 adet 20 litrelik bidonlara hazırlanmış el yapımı bomba, 18 bin 875 kilogram el yapımı bomba yapımında kullanılan malzeme, 5 adet cep telefonu, 2 adet kamera, 2 adet tüfek dürbünü, 22 adet hücum yeleği, 15 adet kütüklük, çok sayıda sağlık malzemesi, çok sayıda inşaat malzemesi, bir miktar kubar esrar maddesi ele geçirilmiştir.”

Arama faaliyetleri esnasında bir kadın PKK’linin sağ olarak ele geçirildiğini aktaran Aksoy, “Arama tarama faaliyetleri esnasında yıkıntılar arasında saklanan ve güvenlik güçlerimize ateş açan 3 erkek BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiş, 2 BTÖ mensubunun cesedi ise enkaz altından çıkarılmıştır.” şeklinde konuştu.

Vali Aksoy, Bağlar Kaynartepe Mahallesi’nde 15 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının yarın saat 06.00 itibariyle kaldırılacağını da sözlerine ekledi. (Emrah Deniz-İLKHA)





























Bu haberler de ilginizi çekebilir