• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
"Kentsel dönüşümün önü açılmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Derneği (DİKENT) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Elbey, kentsel dönüşümün sağlanmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Kentsel dönüşümle ilgili üzerlerine düşen görevin bilincinde olduklarını belirten Elbey, yetkililerden, kentsel dönüşümün önünü açacak uygulama beklediklerini kaydetti.

Özellikle binaları tek tek dönüşüme koymak yerine, ada bazında dönüşüm yaparak Diyarbakır’a güzel bir görünüm katmak hedefinde olduklarını aktaran Elbey, “DİKENT olarak, özellikle tek tek binaları dönüşüme sokmak yerine, ada bazında dönüşüm yaparak hem Diyarbakır’a nezih bir görünüm katmak hem de alt yapı problemlerini toplu olarak çözmeyi hedefliyoruz. Eğer kentsel dönüşümü hızlı bir şekilde öngörülen zamanda tamamlayamazsak maalesef çok ciddi hak ve asla değerini ölçemeyeceğimiz can kayıplarıyla karşılaşmamız an meselesidir.” dedi.

Halkın, kentsel dönüşüm konusunda daha çok bilgilendirilmesi gerektiğini kaydeden Elbey, “Hak mahrumiyetlerinin önüne geçecek, kentsel dönüşümün önünü açacak bir uygulama beklemekteyiz. DİKENT olarak temennimiz, halkın, kentsel dönüşüm konusunda daha çok bilgilendirilmesi, belediyelerin ise mağduriyetleri ortadan kaldıracak çözüm önerilerini dikkate almalarıdır.” şeklinde konuştu. (İLKHA) 





Bu haberler de ilginizi çekebilir