• DOLAR 34.205
  • EURO 37.949
  • ALTIN 2912.952
  • ...
PKK baskınları: 26 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep ve Van’da PKK'ye yönelik düzenlenen eş zamanlı baskınlarda 26 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Helikopterin de destek verdiği baskında 5 adet tabanca ile 2 adet pompalı tüfek ele geçirildi.

Gaziantep Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nce Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Gaziantep merkezli Van ilini de kapsayan PKK içerisinde eylem ve faaliyetlerde bulundukları belirtilen zanlıların yakalaması için çalışma başlattı.

Gaziantep ve Van’da, düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 26 kişi gözaltına alınırken, zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda ise 5 adet tabanca, 2 adet pompalı tüfek ve bu silahlara ait çok sayıda fişek, el yapımı patlayıcı ve bunların yapımında kullanıldığı belirlenen malzemeler ile 3 dizüstü bilgisayar ile çok sayıda harici hard disk, flash bellek, hafıza kartı, cep telefonu ve SIM kart ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemlerinin sürdüğü ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir