• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Esnafın tepkisinden sonra belediyeden ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarihi Gümrük Hanının içindeki yüzyıllık çınar ağaçlarının kesilmesi ve hanın butik otele dönüştürüleceği söylentilerine esnaf tepki göstermiş ve belediyeye yürümüştü. Bu tepkiler kamuoyunda geniş yankı uyandırırken Eyyübiye Belediyesi ilk kez Gümrük Hanı esnafını ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu.

Kanuni Sultan Süleyman zamanında 1563 yılında Urfa Sancakbeyi Halhallı Behram Paşa tarafından yaptırılan ve binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Tarihi Gümrük Hanının içinde bulunan yüzyıllık çınar ağaçlarının kesilmesine ve butik otele dönüştürüleceği söylentilerine tepkilerden sonra Gümrük Hanı esnafını ziyaret eden Eyyübiye Belediyesi Başkanı Mehmet Ekinci, esnafın yanlış bilgilendirildiğini söyledi.

Ekinci, “Esnaf ve vatandaşlarla el birliği içinde olup kentimizin gelişimini birlikte sağlamalıyız. Eyyübiye Belediyesi olarak yapılacak tüm projelerde fikir alışverişine giriyoruz.” dedi.

Gümrük Hanı esnafının yanlış bilgilendirildiğine belirten Ekinci, “Gümrük Hanı Şanlıurfa’nın ortak değeridir. Gümrük Hanı özellikle dışardan gelen misafirlerin ilk uğrak yerlerinden biridir. Dolayısıyla burada çevre kirliliği oluşturacak; gerek tabela konusu gerek bazı sandalye ile masalar ve yine şemsiyelerle ilgili bir standart belirlemek amacıyla düzenlemeye gidiyoruz. Tabi esnafımız daha önce yanlış bilgilendirilmişti. Bu yanlış bilgilendirmeleri ortadan kaldırarak bir toplantı yaptık. Burada şunu ifade etmek gerekir ki, bu tarz mekânlarda yaşayan birileri olduğu zaman güzel halde kalır. Burada yaşayan bir tarih vardır. Bu tarihi korumak adına bizlerin yaptığı şey, çevre kirliliği oluşturan unsurlardan Gümrük Hanı’nı arındırmaktır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir