• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
"Sur`da bize destek vermediniz, sizi burada katledeceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın merkez Bağlar ilçesinde Kaynartepe Mahallesi, Dört Yol mevkii, Gürsel, Cemiloğlu ve Nükhet Coşkun caddelerinde sokağa çıkma yasağı 4`üncü gününde devam ediyor.

Yer yer çatışmaların yaşandığı ilçede bazı aileler, yanlarına alabildikleri birkaç parça eşya ile evlerini terk etmeyi de sürdürüyor.

Kaynartepe Mahallesi`ndeki evinden çıkmak zorunda kalan Z.B isimli mağdur, çatışmalar boyunca şahit olduğu olayları anlattı.

Mahallelerde bekleyen eli silahlı PKK`lilerin, araçlara zorla el koyduğunu belirten Z. B, duruma tepki gösteren vatandaşların ölümle tehdit edildiğini söyledi.

Z.B, “Evdeyken eli silahlı kişileri gördüm, binamızın altındaydılar. Halka zulmediyor, araçların tekerlerine silah sıkıp araçlara el koyuyorlardı. Bir vatandaş yarım saat boyunca arabasını alabilmek için uğraştı. PKK`liler ise ona, ‘Biz canımızı veriyoruz, siz malınızın peşine düşmüşsünüz. Git, yoksa seni öldürürüz` dediler. Adam da mecburen gitmek zorunda kaldı.” dedi.

"Bize Sur`da destek vermediniz, sizi burada katledeceğiz"

Tek tek evlerin kapısını çalan PKK`lilerin, evleri ihtiyaçları için kullanmak istediklerini dile getiren Z. B. “Tek tek evlerin kapısını çalıyorlardı. Çocuklar dışında herkesin evleri terk etmelerini istediler. Bizim de kapımızı çaldılar ama biz açmadık. Sokaklarda bağıra bağıra, ‘Siz bize Sur`da destek vermediniz, biz de sizi burada katledeceğiz` gibi söylemlerde bulundular.” ifadelerine yer verdi.

"4 yaşındaki çocuğun başına silah dayayarak babasına çukur kazdırdılar"

Z.B, şöyle konuştu: “Dün bir arkadaşımla konuştum. Bana, ‘4 yaşındaki çocuğumun başına silah dayadılar ve bana zorla çukur kazdırdılar.` dedi. Bunları anlatırken sinir krizi geçiriyordu. Çocuğu, geçirdiği travma nedeniyle günlerdir konuşamıyor. Başka bir arkadaşım ise PKK`lilerin kapılarını çaldığını, açmayınca da kapıyı kırarak içeri girip, onları zorla evden çıkardıklarını söyledi.”  (Hamza Adiyaman, Emrah Deniz- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir