• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Batman`da PAK`tan Halepçe anması?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PAK (Partîya Azadîya Kurdistanê-Kürdistan Özgürlük Partisi) Batman İl Başkanlığı, Halepçe katliamının 28. yıl dönümünde Atatürk Parkı önünde basın açıklaması yaparak Halepçe`yi andı.

Basın açıklamasını PAK Batman İl Başkanı Aziz Özdemir okudu.

Halepçe katliamının üzerinden 28 yıl geçtiğini hatırlatan Özdemir, “Saddam Hüseyin rejiminin kimyasal bombalarla yaptığı saldırı sonucunda, 16 Mart 1988`de, Güney Kürdistan`ın Halepçe şehrinde bir kaç dakikada 5 bini aşkın kişi yaşamını yitirdi. İşin en ilginç yanı Halepçe`nin jenoside maruz kaldığını dünya iki gün sonra öğrenebildi. Bu manzara o günkü dünya koşullarını da gözler önüne seriyor. Bu vahşet manzarası, komşu devletlerin vicdansızlığının da somut bir göstergesi olmuştur. Komşu ülkeler ve Arap dünyası sus pus kesildi. Halepçe katliamının meydana geldiği dönemde dünya İslam ülkelerinin uluslararası konferansı sürüyordu, ama İslam ülkeleri kulaklarını kapattılar, gözlerini yumdular. Rusya, Japonya, Çin, Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere tüm dünya ülkeleri olayı ilk başlarda sessizce geçirdiler.” dedi.

Halepçe`nin sadece Kürdistan halkına değil, tüm insanlığa karşı yapılmış bir soykırım olduğunu söyleyen Özdemir, “Tüm dünya Kürtleri, Halepçe`nin bir soykırım olarak kabul edilmesi için BM, AB ve tüm dünya devletleri nezdinde aktif girişimlerini yoğunlaştırmalıdırlar. Halepçe bir soykırımdır. Yeni Halepçelerin olmaması için Halepçe soykırımını unutmayalım.” diye konuştu. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir