• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Batman`da `Mustazaflar`ın resimleri sergilenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`da faaliyet gösteren Hak ve Özgürlükler Platformu üyesi Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği (Sevgi-Der) tarafından Dünya Mustazaflar Haftası münasebetiyle özelde Halepçe olmak üzere tüm dünyada yaşanmış ve halen yaşanmakta olan zülüm ve katliamların fotoğrafları sergilenecek.

Resim sergisi ile ilgili olarak Batman Sevgi-Der üyesi Ahmet Zariç, Dünya Mustazaflar Haftası nedeniyle ile zulme uğramış mazlum ve Mustazafların anısına resim sergisi düzenleyeceklerini belirtti.

Resim sergisi çalışmasını insani ve İslami bir vazife olarak gördüklerini ifade eden Zariç, “Sevgi-Der olarak 6 yıldır geleneksel olarak düzenlediğimiz resim sergisinin bu yıl 7`ncisini düzenleyeceğiz. Allah nasip ederse 17-18-19 Mart günleri toplam üç gün olacak. Sergimizin amacı genelde Halepçe Katliamını unutturmamak ve özelde ise ezilen tüm dünya mustazaflarının acılarını resmetmek ve farkındalık oluşturmaktır.” dedi.

Zariç, tüm Batmanlıların ve basın mensuplarının yaşanan zulümlere şahitlik etmesi için resim sergisini ziyaret etmelerini istedi.

Perşembe günü Gülistan Caddesi Özgürlük Anıtı önünde ve 3 gün sürecek sergi, saat 08.00 ile 19.00 arasında ziyaretçilere açık olacak. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir