• DOLAR 32.461
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2441.003
  • ...
Ankara saldırısında ölenler Adana'da anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

12 Mart Pazar günü Ankara Kızılay’da gerçekleşen bombalı saldırıyı telin eden Adana’daki STK’lar, hayatını kaybedenler ile yaralılar için dua etti.

Memur-Sen öncülüğünde İnönü Parkı’nda 12.30’da düzenlenen basın açıklamasına Adana’daki onlarca STK da destek verdi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan kitlesel basın açıklamasına katılanlar ellerinde “Teröre Hayır Kardeşliğe Evet, Ankara Terörünü Yapanları Lanetliyoruz” şeklinde dövizler taşıdıkları görüldü.  

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek basın açıklamasına başlayan Memur-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, canice gerçekleştirilen Ankara saldırısının, Türkiye halkının birlikte yaşama iradesi ve kardeşliğine yönelik yapıldığını söyledi.

Ankara’da 37 kişinin hayatını kaybettiği katliamın arkasında küresel emperyalist devletler ve taşeron örgütlerin olduğuna işaret eden Sezer, “Bu saldırı, küresel emperyalizm karşısında diz çökmeyen, bölgenin sorunlarına sırt dönmeyen Türkiye’nin geleceğine yönelik bir saldırıdır.” dedi.

Son dönemlerde artan şiddet olayları ve saldırılara dikkat çeken Sezer, “Terörü günlük hayatın bir parçası haline getirme çabalarına karşı milletimiz tek yürek halinde terörü yenecektir.  Bu tür terör saldırılarını, örgütün son çırpınışları ve yok oluş feryatları olarak görüyoruz.” diye belirtti.

Herkesi Ankara saldırısına tepki vermeye çağıran Sezer, açıklamasının sonunda saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise şifa diledi.

Ankara’da hayatını kaybedenler için yapılan duanın ardından basın açıklaması sona erdi.  (Ayhan Kaya-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir