• DOLAR 32.585
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2459.926
  • ...
 İşgal ordusu Filistinli 3 genci şehit etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batı Yaka'nın El-Halil vilayetinde kurulu Kiryat Arba Yahudi Yerleşkesi yakınlarında bu sabah gerçekleştirilen iki ayrı eylemde üç Filistinli şehit oldu ve üç işgal askeri yaralandı.

İşgal ordusuna yakınlığıyla bilinen 0404 haber sitesi, Kiryat Arba yakınlarında iki Filistinlinin gerçekleştirdiği ateş açma ve arabayla çarpma eyleminde bir işgal askerinin yaralandığını yazdı. İşgal güçlerinin ateş açtığı eylemcilerin ise şehit oldukları ifade edildi.

İşgal rejimindeki bazı medya organları gençlerin yanında iki silah bulunduğunu, arabayla çarpma eyleminin hemen ardından işgal askerlerine ateş açmayı planladıklarını öne sürdü.

İlk eylemden kısa süre sonra yine El-Halil'de gerçekleştirilen otomobille çarpma eyleminde de iki işgal askeri yaralandı. Eylemci gencin ise şehit olduğu bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Filistinli üç gencin şehit olduğunu açıklarken kimlikleri hakkında henüz herhangi bir bilgi vermedi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, eylem bölgesine ambulansların akın ettiğini fakat eylemci gence ilk yardımda bulunulmasına işgal güçlerinin izin vermediğini, işgal güçlerinin Beni Naim beldesi girişini kapattığını, yüzlerce aracın trafikte mahsur kaldığını ve memurların işlerine gidemediklerini bildirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir