• DOLAR 34.593
  • EURO 36.282
  • ALTIN 3000.07
  • ...
Gaziantep'te çiftçiler için "Topraktan Sofraya" projesi hazırlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep’in gastronomi dalında, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağına" girmesinin ardından yöresel ürünlerin yetiştiği ilçelerdeki tarımsal ürünlerde  verimin artırılması için çiftçilere, “Topraktan Sofraya” temasıyla hazırladığı projeyle çiftçilere destek verecek.

Proje kapsamında Yavuzeli ve Araban’da nohut, Karkamış, Nizip, Şehitkamil, Araban ve Yavuzeli  ilçelerinde Antep fıstığı, Şahinbey, Oğuzeli ve Nizip’te mercimek, İslahiye’de kırmızı biber, Şahinbey ve Oğuzeli ilçelerinde ise dolmalık biber üretimi yapan çiftçiler, tohum ve fide temini aşamasında desteklenirken, üretimin her safhasında da takip edilecek.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, konu hakkında yaptığı açıklamada, proje çerçevesinde söz konusu bölgelerde yetişecek ürünlerin tohum ve fide temini ile üretimin her safhasında yer alarak destekleneceğini belirtti.

Şahin, “Gastronomi kenti olmamızın doğasına uygun olarak geliştirdiğimiz bu proje kapsamında hangi bölgede hangi ürün daha verimli yetişiyorsa onun en iyi tohumluğu ve fidesi dağıtılacak. Üründen en yüksek verimin alınması için, üretimin her aşamasını da takip edeceğiz.”dedi.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz da geçen yıl İslahiye’de dağıtılan biber fidelerinden üreticinin çok memnun kaldığını kaydetti.

Bazı üreticilerin dekara 1.5 ton ürün alırken, dağıtılan fideler sayesinde bu üretimin 2.5 ve 3 tona çıktığını belirten Yılmaz, “Burada amacımız, gastronomi kenti olarak topraktan sofraya üreticimizi bilinçlendirmek ve yerel ürünlerimizi çeşitlendirmek olacak.”ifadelerini kullandı. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir