• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
TOKİ Sakinlerinin Çilesi Bitmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır`da inşaat çalışmalarının başladığı günden bu yana sorunları hiç bitmeyen Üçkuyular TOKİ`de mevcut sorunlara her gün bir yenisi ekleniyor. Bitmek bilmeyen sorunlar TOKİ sakinlerini adeta canında bezdirdi. Beş gündür kanalizasyonu patlayan 2.Etap B/10 ve 11 Blok sitesinin bodrum katında kalan kapıcı daireleri lağım suları altında kaldı. Site sakinleri yetkililerin kendileri ile ilgilenmediğini iddia ederek dert yandı.

Hasta Olan Eşi İle Ortada Kaldı
Evlerinin beş gündür lağım suları altında kaldığını söyleyen site kapıcısı,"Eşim hamile bu kış ve soğuk günlerde bu halimiz ile sağda solda misafirliklerde kalıyoruz. Eşyalarımızın hepsi lağam suları altında, bu pislik altında ve koku bütün siteyi kaplamış vaziyette, bazı kapıcılar ise bu sorundan dolayı bulunduğu daireyi terk etmiş durumdadırlar. Sorumluluk kime düşüyor ise bir an önce bizi bu rezaletten kurtarsınlar." çağrısında bulundu.

TOKİ, Belediye ve DİSKİ Sorunlarımıza Eğilmiyor
TOKİ sakinlerinden Ramazan Gülgez ise "Sorunlarımız çok. Hangisinden başlayacağımı bilmiyorum. Şuan en önemli sorunumuz beş gündür kanalizasyonlarımızın patlaması nedeniyle kapıcı dairesinin lağım suları altında kalmasıdır. Kapıcı dairesi lağım suları altındadır bundan dolayı suyu açamıyoruz, açarsak suyun gideceği bir yer yok. Bu problem nedeniyle beş gündür aynı zamanda susuz kalmış durumdayız. Sorunların çözümü için belediyeye de, DİSKİ`ye de başvurduk; ama bir çözüm getirmediler. Patlak sadece bir yer değil, burada ana kanalizasyona gidinceye kadar hepsi sorunlu ve tıkalıdır. Bunların hepsinin açılması gerekir. Sorunlarımızı DİSKİ`ye anlattık ama bir şey yapmadan geldikleri gibi geri gittiler." ifadelerini kullandı.

Altyapı Hiç Yok
TOKİ sakinlerinden Gülgez yeşil alana tahsis edilen yerle TOKİ yönetiminin ilgilenmediğini ileri sürerek site ile ilgili sıkıntılarını şöyle dile getirdi: "Yollara bakarsanız yollar hepsi çukur ve batmış durumda, bir yağmur yağdığında her taraf sel kalkmış gibi oluyor. Şu anki durumumuz rezillikten başka bir şey değil. Söz de bir site ama bir site böyle olmaması lazım. Doğal gaz konusunda da problem var, bunu belediyeye devretmek istediler belediye devri almıyor, çünkü alt yapı sorunları çok olduğu için `TOKİ alt yapıyı güzel yapmadığı için` belediye bütün bu masrafları göz önünde bulundurarak o da bu sorumluluğa girmiyor."

Site sakinleri ayrıca şu sorunları da dile getirdiler: " Ana Cadde ve sokaklarda asfaltlama çalışması yapılmamış, kaldırımların düzenli hale getirilmesi gerekiyor, yeşil alan düzenlenmesi ve çocuk parklarının yapılması lazım, inşaat çukurlarının kapatılmaması çocuklarımız için risk oluşturuyor. Yetkililerden bir an önce sorunlarımıza çözüm getirmelerini istiyoruz."

Osman İçli-İLKHA

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30940.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30941.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30942.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30943.jpg

 

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30944.jpg

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir