• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Hafızlığı Tamamlayan Öğrencilere Taçları Takıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK- Silopi ilçe müftülüğünce organize edilen Kuran-ı Kerim Hafızlık programı Silopi Koç İlköğretim Okulu Konferans salonunda yapıldı. Programa Şırnak İl Müftüsü Abdullah Kaplan, Silopi İlçe Müftüsü M. Nurullah Aktaş, Kamu Kurum Müdürleri, İmamlar, Kuran kursu öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programa katılanlara `hoşgeldiniz` diyerek konuşmasına başlayan Silopi İlçe Müftüsü M. Nurullah Aktaş, "Hafızlık sınıfımız için burada toplanmış bulunmaktayız. Birkaç ay evvel yine bu salonda iki kızımızın mezuniyetine şahitlik etmiştik. Şimdide 3 öğrencimizin Kur`an-ı Kerim`i baştan sona ezberlediklerine şahit oluyoruz. Yatılı olarak değil, evden kursa kurstan eve gitmek suretiyle okudular, ezberlediler. Ailelerine yardım etmeyi ve dışarıdan açık öğretim lisesini okumayı ihmal etmeden Kur`an-ı Kerimi hıfzetmeyi başardılar. Bu takdire şayan bir başarıdır. Yüce rabbim Kur`an-ı Kerim baştan sona ezberleyen bu üç kardeşimizi yetişmekte olan yavrularımızı ve hepimizi Kur`anın ahlakı ile ahlaklandırsın. Tekrar bu güzel günümüzde bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum."şeklinde konuşmasını tamamladı.

Programa katılan Şırnak İl Müftüsü Abdullah Kaplan bir konuşma yaptı. İl Müftüsü Kaplan konuşmasında, "çok anlamlı bir merasim için buradayız. Bu salonda yapılışından günümüze kadar çeşit çeşit etkinlikler düzenlenmiştir. O etkinliklere de o yapılan emeklere de burada saygı duyuyoruz. Ama bugün bence buradaki bu toplantının vesilesi olan Hz. Peygamber (s.a.v) `in hıfzını miras olarak kendilerine şeref olarak omuzlarında taşıyan bu yavrularımızın hafızlık merasimleri için toplanmamız bu salonu meleklendirmemiz en anlamlı toplantılarından biridir." İfadelerini kullandı.

Konuşmalarının ardından Silopi İlçe Müftülüğüne ait İlahi Grubu, Kürtçe ve Türkçe`den oluşan çeşitli ilahileri erbane eşliğinde okudular. Büyük alkış alan ilahi grubunun ardından hafızlığı bitirenlere taçlarını hafız öğretmen Feyza Bayrakdar taktı. Bayrakdar, "Silopi ilçe müftülüğüne çok teşekkür ediyorum. Emeklerinden dolayı Allah razı olsun. Rabbim cümlemize Kuran-ı Kerim ile yaşamayı nasip etsin. Hafızlığı isteyen bu yola baş koyan herkese rabbim hafızlığı nasip etsin. Kızlarımızı hafızlıkları ile yaşamayı ve yaşatmayı ve Kur`anı Kerimin dostluğu ile yaşamayı nasip etsin inşallah. Bu mutlu günümüzde bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize teker teker çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun hepinizden."dedi.

Daha sonra Şırnak İl Müftüsü Abdullah Kaplan ile Silopiilçe Müftüsü Nurullah Aktaş hafız kızlar Macide Doru, Sema Tatar ve Fatma Bütün`e ödüllerini takdim ettiler.

Büyük sevinç yaşadığını belirten Kız hafız öğrenci Macide Doru, "Çok mutluyuz. Rabbim tüm isteyenlere nasip eder inşallah. Allah bu mutluluğu herkese nasip etsin." dedi. Mutlu olduğu ifade eden Sema Tatar, "yalnız çok büyük yük. Rabbim bu yükü taşımayı ve o yükle amel etmeyi bize nasip etsin. Bütün isteyen herkese nasip eder." dedi.

Sevincini Kürtçe olarak ifade eden Fatma Bütün ise şunları söyledi: "Allah bu güzel duyguyu herkese nasip etsin. Gerçekten ağırlı çok büyük yüktür. Çok sevinçliyim. Allah`ın bize verdiği bu güzel lütfü güzel bir şekilde geçirmeyi nasip etsin."

Kızı Fatma Bütün`ün ile iftihar ettiğini dile getiren baba İdris Bütün, "çok sevinçliyim. Allah bu güzel duyguyu herkese nasip eder inşallah." dedi.

Macide Doru`nun abisi Salih Doru, "Bize böyle güzel bir günü yaşattığı için Yüce Allah`ımıza şükürler olsun. Daha önce Silopi`de 2hafız daha çıkmıştı. Bugünde 3 hafız daha çıkıyor. Bunlar biriside benim kardeşimdir. Gerçi her üçü de benim kardeşim sayılır. Ben bundan dolayı çok sevinçliyim. İnşallah bu vesile ile devam eder. Sizlere de teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Fatma Bütün`ün annesi Semira Bütün, "Hepiniz hoş geldiniz. Allah bu güzel günü herkese nasip etsin. Bütün Silopi halkını kızlarını Kur`an kurslarına davet ediyorum. Bu güzel günü bizlere yaşattıkları için Allah kızlarımızdan razı olsun." dedi.

Macide Doru`nun annesi Meryem Silinç "Allah bu güzel günü herkese yaşatsın. Çok sevinçliyim. Bütün Müslümanlara hayırlı olsun." dedi.

Sema Tatar`ın annesi Leyla Tatar, "Allah tüm Müslümanlara zihin açıklığı versin. Hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

Emcet Yalçın-İLKHA


http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30937.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30938.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30939.jpg

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir