• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Van Basınından Haber Başlıkları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van ve ilçelerinde son 24 saat içerisinde meydana gelen ve Van basınında yer bulan haber başlıkları şöyle;

Bölge Gazetesi:
Kültür Turizm Müdürlüğü`nden çocuklar için kukla gösterisi: Van Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından ildeki depremzede çocuklar için kukla gösterileri düzenlendi. Depremzede çocuklar Kültür Bakanlığının desteğiyle organize edilen canlı müzikli kukla gösterisinde doyasıya eğlendi.
Sağlık il Müdürlüğü`nün Sağlık taramaları devam ediyor: Van Sağlık il Müdürlüğü deprem sonrası sağlık taramalarına ve faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Sağlık il müdürlüğü bünyesinde çalışan UMKE, Evde Bakım Birimi, 113 Sağlık Destek Ekipleri ve Ağız ve Diş Sağlığı ekipleri, dolaşarak vatandaşlara hizmet götürüyor

Van Olay gazetesi:
Eğitim Bir Sen Öğretmenlerin Sorunlarına Dikkat Çekti: Eğitim Bir Sen Van şubesi yaptığı basın açıklamasıyla Van`ın yeniden toparlanması için Van`daki sorunlara acilen çözüm bulunmasını istedi.
Eğitim Bir Sen Van şube Mali Sekreteri Naci Dündar, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihinde Van`da meydana gelen depremler ve devam eden artçıların Van`da ve Van`da yaşayanların hayatında tarihi kırılmalara yol açtığını belirtti.
Van`da 36 Saat Su Yok: Van Belediyesinden yapılan açıklamada kent merkezinde 11 mahalle ile çarşı merkezine dün saat 07.00`den itibaren 36 saat süreyle su verilemeyeceği belirtildi.
Kar Yağışı Trafiği Kilitledi: Önceki gece saatlerinde etkili olan kar yağışı ve buzlanma Van-Tatvan Karayolunu kısa süreliğine trafiğe kapatırken çok sayıda araç mahsur kaldı.
Van Yine Sallanıyor: Van`da akşam saat 18.47`de meydana gelen depremin ardından merkez üssü Muradiye ilçesi olan 4,5 ile merkez üssü Çakırbey olan 3,1 4,2 şiddetinde iki deprem daha meydana geldi
Kesin Hasar Tespit Listeleri Valilik Sitesinde: Van`da yaşanan depremlerin ardından başlayan, yaklaşık 1 ay süren ve 22 Aralık`ta son bulan kesin hasar tespit çalışmaları bu gün valiliğin resmi internet sitesi

Şehrivan gazetesi: Vali Karaloğlu çocuklar ile birlikte, çadırda film izledi: Van Valisi Münir Karaloğlu, Van`daki depremzede çocuklar ile birlikte çadırda 120 filmini izledi. Vanlı depremzedeler, I. Dünya Savaşı`nda atalarının yaptığı kahramanlığı konu alan 120 filminin çadırda yapılan gösterimine büyük ilgi gösterdi.
Yılmaz ile Emir`in aileleri, dava açtı: Van`da 9 Kasım`da meydana gelen depremde yıkılan Bayram Oteli`nin enkazında hayatını kaybeden Doğan Haber Ajansı muhabirleri Sabahattin yılmaz ile Cem Emir`in aileleri, başlatılan soruşturmaya müdahil oldu.

Van Sesi Gazetesi:
Depremzedeler AFAD` ın kurduğu konteynır kentlere yerleşiriliyor: Van`da meydana gelen depremlerin ardından evleri hasar gören vatandaşlar, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından kurulan konteynır kentlere yerleştirilirken, Kızılay görevlileri de depremzedelere temel ihtiyaç malzemesi dağıtıyor.

Van Ekspres Gazetesi:
Yıkılan binalar 2001 öncesine ait: Çevre ve şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Van`da meydana gelen depremde yıkılan binaların tamamının 2001 yılından önce inşa edildiğini bildirdi.

Murat Dalgın-İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir