• DOLAR 34.272
  • EURO 37.677
  • ALTIN 2912.727
  • ...
HÜDA PAR`dan çirkin karikatüre sert tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK`nin yayın organı Özgür Gündem Gazetesi tarafından Hz. Peygamberine Hadisine yönelik yapılan çirkin saldırıya siyasiler de sert tepki gösterdi.

Yapılan çirkin karikatür ile ilgili basına açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, malum zihniyetin içlerindeki İslam düşmanlığını bir kez daha dışa vurarak, Müslüman halkın inancıyla alay ettiğini söyledi.

Tanrıkulu, bu durum karşısında savcıları göreve çağırırken, STK`ların da tepkilerini ortaya koyması gerektiğinin altını çizdi.

PKK çizgisinde yayın yapan Özgür Gündem Gazetesi'nin dünkü sayısında (9 Mart 2016) yayımlanan bir karikatürde, Hz. Muhammed'in (sav) kadınlarla ilgili "Cennet annelerin ayakları altındadır" hadis-i şerifine atıfta bulunularak hakaret etti.

Hatırlanacağı üzere daha önce PKK`ye yakın STK`lar ve DBP`li belediyeler tarafından İslami değerlere saldırılmış, Silopi'de ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği bir etkinlikte çarşaflı kadınlar zincirlenerek Müslüman kadının şiarı olan tesettüre hakaret etmiş, ardından Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Danimarka'da peygamberimize hakaret amaçlı yayımlanan karikatürü şehrin işlek caddelerindeki billboardlarda afişe ederek Müslüman halkın değerlerine saldırmıştı.

“İslam`ın kadınlara vermiş olduğu değeri hazmedemiyorlar”

Özgür Gündem Gazetesi'nin yayınladığı karikatürle Peygamberimiz Hz. Muhammed'e alenen hakaret ettiğini belirten HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, bu tür yayınları yapanların ve bu yayınlara katkıda bulunanların İslam`ın kadınlara vermiş olduğu değeri hazmedemediklerini söyledi.

“Halkı Müslüman olan bir ülkede İslam`a hakaret edenleri lanetliyoruz”

Marksist, sosyalist, nevzuhur bir zihniyet tarafından halkın yüzde 99`unun Müslüman olduğu bir coğrafyada alenen İslam`a hakaret edilmesinin kabul edilemez bir tavır olduğunu belirten Tanrıkulu,  halkın inancıyla alay eden, karikatürü çizen ve yayımlanmasında katkısı bulunanları şiddetle kınadıklarını ve lanetlediklerini söyledi.

“Savcılar görevlerini yapmalı”

Bu meselenin çözümünün sadece bir özürle olamayacağını belirten Tanrıkulu, Müslüman halkın inancına açık bir saldırı anlamına gelen bu durum karşısında savcıların görevlerini yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

“İçlerinde gizledikleri İslam düşmanlığını dışa vurmuşlardır”

Bu çirkin filleri ile Müslüman halkın kutsallarına hakaret eden malum zihniyetin, yeri geldiğinde demokrat, barışçıl, dine saygılı bir görüntü çizmeye çalıştığını belirten Tanrıkulu, zaman zaman ortaya çıkan bu görüntülerle asıl yüzlerinin de ortaya çıktığını söyledi.

Tanrıkulu, “Kendi içlerinde gizledikleri İslam düşmanlığını dışa vurmuşlardır. İslam`a hakaret edenler ve saldıranlar, tarih boyunca başarıya ulaşamamışlardır. Aksine bu dünyada zelil ve rezil olmuşlardır. Bu yüzden bu çukur zihniyeti kaybetmeye mahkûmdur.” dedi.

“STK`lar İslami değerlere yapılan saldırıyı kınamaları gerekiyor”

Sivil toplum kuruluşlarının Özgür Gündem Gazetesi tarafından yapılan çirkin saldırıya karşı yarın yapacağı basın açıklamalarına destek verdiklerini belirten Tanrıkulu, sözlerini şöyle bitirdi:

“Sivil toplum kuruluşları İslami değerlere yapılan bu saldırıyı elbette kınamalıdır. Biz de HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı olarak her platformda dinimize ve dinimizin şiarlarına yönelik yapılan her türlü hakareti şiddetle reddediyoruz. Yarın yapılacak açıklamaya da her türlü katkıyı sunacağız.”  (M. Sıddık Bilge/Yunus Sırat – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir