• DOLAR 34.279
  • EURO 37.673
  • ALTIN 2919.329
  • ...
Sur'da yıkılan evlerin hafriyatı üniversite kampüsüne dökülüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Operasyonların sona erdiği fakat sokağa çıkma yasağının devam ettiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinde çatışmalarda yıkılan evlere ait hafriyat Dicle Üniversitesi Yerleşkesine polis kontrolünde dökülüyor.

Edinilen bilgilere göre, Sur'da meydana gelen çatışmalarda zarar görüp yıkılan evlere ait hafriyat ve molozların Diyarbakır Valiliği bilgisi dâhilinde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) araçları tarafından Dicle Üniversitesi kampüs arazisine dökülüyor. DSİ kamyonlarının bulunduğu arazide, dökülen hafriyatın üstü ise iş makineleri ile kapatılıyor. Yerleşke arazisinden Sur ilçesine kamyonlar kum götürürken, ilçeden çıkışta ise yıkılan evlere ait hafriyatlar getirilerek araziye dökülüyor. Bölgede bulunan kamyonların bekçiliğini ise İŞKUR'a ait işçiler yapıyor.

Hafriyat bölgesinde Sur ilçesinde çatışmalardan dolayı hiçbir eşyasını alamadan evlerini terk etmek zorunda kalan Sur halkına ait; parçalanmış beyaz eşyalar, tabak, çanak, kaşık, bardak, su kazanı gibi birçok eşyanın olduğu görüldü.

Hurdacıların günün belirli saatlerinde hafriyat bölgesine gelerek hurda topladığı ve bu hurdaları kazanç elde etmek için sattığı belirtildi. Polisin hafriyat bölgesinde nöbet tutması ise dikkatlerden kaçmadı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığından edindiğimiz bilgilere göre Belediye tarafından hafriyat dökümünden ötürü Diyarbakır Valiliği'ne 10 bin 600 TL para cezası kesildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, 29 Şubat'ta kentin hafriyat alanı olmamasına rağmen Sur hafriyatının Dicle Nehri kenarına döküldüğünü tespit edince, Valiliğe 10 bin 600 TL para ceza kesti.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı yetkilileri, belediyenin ceza kesmesi üzerine Dicle Üniversitesi Rektörlüğü, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne başvurarak, sahalarında bulunan çukurların doldurulmasını talep ettiği ve valiliğin onayı ile cezanın uygulanmadığını belirtiler.  

Konu hakkında görüştüğümüz Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kentin Talaytepe ve Dokuzçeltik bölgeleri olmak üzere 2 hafriyat döküm yerinin olduğunu, bu yerlerin valilik ve belediyenin içinde bulunduğu Çevre Kurulu Koordinasyon İl Müdürlüğü tarafından belirlendiğini söyledi.  (M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz- İLKHA)



























Bu haberler de ilginizi çekebilir