• DOLAR 34.233
  • EURO 37.653
  • ALTIN 2884.36
  • ...
`Market ve kasaplarda satılan etin kaynağını sorun`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valisi Azmi Çelik ve beraberindeki heyet, Batman Ticaret Borsası`nı ziyaret etti.

Vali Azmi Çelik`in yanı sıra, Vali Yardımcıları Cihat Arık, Şener Çağlar Hasankeyf Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven Sason Kaymakamı Tekin Dündar, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan ve DSİ 16. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker Batman Ticaret Borsasını ziyaret etti.

Batman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güneş tarafından Vali Çelik`e, borsanın üye profili ve borsanın üyelerine sunduğu hizmetler ile ilgili bilgi verildi.

Başkan Güneş, özellikle hayvancılık sektöründeki kayıtsızlık ve beraberindeki sorunları dile getirirken, Vali Azmi Çelik konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu problemlerin çözümünün yalnızca devletin ilgili kurumlarının üstüne düşen görevi yerine getirmesine bağlı olmadığını, tüketicilerin de en az ilgili kurumlar kadar hassasiyet göstermeleri gerektiğini belirtti.

Çelik, özellikle market ve kasaplarda satılan etin kaynağının sorulması, modern tesislerde veteriner hekim kontrolünde kesim yapılan etlerin tercih edilmesi ve zorunlu olan yasal mühür bulunmayan etlerin tüketilmemesi gerektiğini vurguladı. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir