• DOLAR 34.297
  • EURO 37.552
  • ALTIN 2909.601
  • ...
DÜ`de `Üstad Bediüzzaman`ın Hayatı ve Mücadelesi`  konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi Bilgi ve Erdem Platformu tarafından, İlahiyat Fakültesi konferans salonunda, ‘Üstad Bediüzzamanın Hayatı ve Mücadelesi` konulu konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak Rehber TV programcısı  Araştırmacı Yazar Özkan Yaman ve İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Davut Işıkdoğan katıldı.

Etkinlik Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Özlem Ajans sanatçılarından Bilal Güler ilahiler seslendirdi.

Konferansta Araştırmacı Yazar Özkan Yaman, Risale-i Nur`un içerisinde bir birçok eser bulunduğunu ve adeta bir üniversite görevini gördüğünü söyledi.

Yaman, “Bugün hangi üniversiteyi bitirseniz bile, bir üniversitede daha okuyun ve okuyacağınız bu üniversite Risale-i Nur olsun. İçerisinde birçok eser bulunduruyor, okunursa çok şey kazanılır. Gelmiş geçmiş büyük âlimler içerisinde hayatı bu kadar detaylı, her halde anlatan kimse yoktur. Kendisi her bir saatini kayda geçirmiştir. Başına gelenlerin hepsini yazmıştır. Sorulan sorulara çok net cevaplar vermiştir. Tarihçe-i Hayat`ına ince ayrıntılara kadar almıştır. Böyle bir hayatı anlatmak çok zordur. 36 yıllık bir eziyet hayatı vardır ve bu hayatı içerisinde işkence ve 22 defa zehirlenme vardır.” dedi.

Bir insanın başına bela geldiğinde Risale-i Nur`u okunmasını tavsiye eden Yaman şunları söyledi:

“Başınızda belamı  var, gidin Risale-i Nur`da Hz. Eyyüb`ün başına geleni okuyun. Hz. Yunus nasıl anlatmış okuyun, rahatlarsınız.  ‘Vesvesem var` deseniz, 21`ncı Sözü okuyun, sizde vesvese kalmaz. ‘Neden Allah-u Teâlâ yaratmış cenneti?` derseniz, 13`uncı Lemaları okuyun. Üstad`ın bahsetmediği hiçbir alan yok. Sosyal, ekonomik bu coğrafyada yaşanan hadiseler, milliyetçilik ile ilgili  sorulara cevap arıyorsanız, risale okuyun. Bugün hangi sorularınız varsa, Ustad`ta cevap bulabilirsiniz, çok büyük bir nimettir.  Üstad o kadar mükemmel anlatıyor ki, kafamızdaki şüpheleri gideriyor.” ifadelerini kullandı.

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd.  Doç. Dr. Davut Işıkdoğan ise konuşmasında, Üstad Bediüzzaman`ın eserlerinin ilmi bir eser olarak değerlendirebileceğini belirterek, “Eserleri  bir tefsir gurubuna sokulabilir. Üstad`ın eserleri sadece bir gurupta sınırlandırılamıyor. Risale-i Nur bir  Kur`an tefsiri olması hasebiyle sadece kalbe ve akla da hitap etmez. Kur`an-ı Kerim`i tamamen sübjektif nazarla ve mütalaadan uzak, gerçekçi ve objektif bir şekilde izah edip insanlığın istifadesine sunan bir eserdir. Kur`an ayetlerinin nurlu bir tefsiridir.” İfadelerini kullandı. (Emrah Deniz/M. Zeki Aygur-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir