• DOLAR 34.193
  • EURO 37.939
  • ALTIN 2923.66
  • ...
Sur Sakinleri İnisiyatifi valiliği ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çatışmaların mağdur ettiği Sur'da halkın bir araya gelerek oluşturduğu Sur Sakinleri İnisiyatifi Diyarbakır Valiliğini ziyaret ederek Vali Yardımcılardan Taner Bircan ve İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan'a sorun ve taleplerini anlattı.Ziyaret sonrası inisiyatif adına açıklamalarda bulunan Ferhat Görmüş, Cumhurbaşkanı ve başbakan ile görüşme talebinde bulunduklarını söyledi.

Görüşmede Sur ilçesindeki durumu konuştuklarını ifade eden Görmüş, "Biz Sur halkı inisiyatifi olarak valilikle görüşme talebinde bulunduk. Görüşme talebimize olumlu yanıt verdiler. Sur Halkı İnisiyatifi olarak vali yardımcımız  ve emniyet müdürümüzle yaptığımız görüşmede Sur halkımızın ve esnaflarımızın sıkıntılarını onlara anlatıp hazırladığımız raporu onlarla paylaştık. Yaptığımız görüşmede bize Sur'da yapılacak her şeyin halka danışılacağını ifade ettiler. Biz Sur halkı olarak Suriçi'nin insansızlaştırılmasına karşı olduğumuzu belirttik. Kendileri de Suriçinin insansızlaştırılmayacağını ve halkla görüşülerek gerekli adımların atılacağını söylediler. Ayrıca görüşmemizde cumhurbaşkanımız ve başbakanımız ile görüşme talebinde bulunduk. Bu talebimizi olumlu karşıladılar." dedi.

Sur'dan göç eden insanların mağdur olduğunu dile getiren Görmüş şöyle devam etti: "Sur ilçemiz tarihiyle Diyarbakır'ın kalbidir. Sur'da yaşayan insanların çoğu evlerinin geçimini zorla sağlıyor. Sur'da evlerini terk etmek zorunda kalanlar ev eşyalarını alamadılar. Birçoğu üstlerindeki elbise ile evlerini terk etmek zorunda kaldı. Burada evlreni terk edenler kiralık evler tuttular. Ev sahipleri ve emlakçılar fırsatçılık yaparak 300 TL ve 400 TL olan kiraların fiyatını 1000 TL'ye çıkardılar. Sur içinde yaşayan insanlarımız terör mağduru oldular. Sur'dan çıkıp mağdur olan insanlara ve esnafımıza yardımlar yapıldı ama bu yapılan yardımlar yetersiz kalıyor. Esnafımız kredi borçlarını ödeyemiyor. Birçoğu iflas etmiş durumda. Hükümetin esnafımızın sıkıntılarını çözmesini istiyoruz."

Sur'da işsiz olan gençler için iş imkânı oluşturulmasını istediklerini belirten Görmüş, önümüzdeki Pazar günü Sur'daki durum hakkında basın açıklaması yapacaklarını söyledi. (Emrah Deniz, Hamza Adıyaman- İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir