• DOLAR 34.244
  • EURO 37.964
  • ALTIN 2927.328
  • ...
KÛFİ sergisi 10 Mayıs`a kadar açık olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Mucize Kitabın Muhteşem Hattı: KÛFİ" İstanbul`da Türk ve İslam Eserleri Müzesi`nde açıldı. Sergide Emevi ve Abbasi dönemine ait Kur`an yaprakları, rulo Kur`anlar ve cilt örnekleri gibi daha pek çok tarihi Kur`an-ı Kerimler sergileniyor.

İslam Kültür Sanat Platformu (İKSP) tarafından İstanbul Sultan Ahmet`te “Mucize Kitabın Muhteşem Hattı: KÛFİ” Sergisi açıldı. Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Türk Hava Yolları`nın katkıları ile düzenlenen sergi, 10 Mayıs 2016`ya kadar açık olacak.

Kur`an-ı Kerim`in ilk nüshalarının kaleme alındığı Kûfî Hat konseptindeki Türkiye`nin ve dünyanın bu en kapsamlı sergisinde, 8'inci yüzyıldan 15'inci yüzyıla uzanan süreçte İslâm coğrafyasında ortaya konan başyapıt niteliğindeki Kur`an-ı Kerimler, Kur`an yaprakları, rulo Kur`anlar, cüzler ve ciltler olmak üzere yaklaşık 150 eser bulunuyor.

"Mucize Kitabın Muhteşem Hattı: KÛFİ" Sergisi, dünya üzerinde en fazla nüshası hazırlanan kitap olan Kur'an-ı Kerim'in sanatsal açıdan en ihtişamlı örneklerinden oluşuyor. İslam sanatının nadide parçalarını kapsıyor.

Sergi, 5 Mart-10 Mayıs tarihleri arasında 2 ay boyunca açık kalacağı belirtildi. (M. Tahir Özsoy, Ahmet Karakaş-İLKHA ) 




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir