• DOLAR 34.558
  • EURO 36.322
  • ALTIN 2920.177
  • ...
DİKA`nın vizyonu değişiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Mardin`de görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında buluştu.

Yeni vizyonuyla yola devam edecek olan DİKA`nın Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, “Bundan sonra vatandaş bize gelmese bile biz onlara gideceğiz. Proje hazırlanmasında yardımcı olacağız. Bürokrasiyi yumuşatacağız.” dedi.

“Bölgenin röntgenini çekiyoruz”

Yerel ve bölgesel kalkınmanın kurumsal altyapısını hazırlayan bir ajans olduklarını kaydeden Altındağ,  bölgesel gelişmişlik farklılıkları gidermeye yönelik mali destek programlarıyla herkesin ayağına gittiklerini söyledi. Bölgenin en kılcal damarlarına kadar indiklerini ifade eden Altındağ,  bu şekilde bölgenin röntgenini çektiklerini belirtti.

“Bürokrasiyi yumuşatacağız”

DİKA`nın uzun zamandır sahaya inmediğini aktaran Altındağ, bundan sonra sahada olacağını dile getirdi. Altındağ, “Bizim iki önemli sorunumuz var. Birincisi vatandaş bir şey yapmadan kredi istiyor. Bizler de kredi vermemek için tabiri caizse takla attırıyorduk. Biz bunları sildik. Bundan sonra vatandaş gelmese bile biz onlara gideceğiz. Proje hazırlanmasında yardımcı olacağız. Bürokrasiyi biraz daha yumuşatacağız. 30 Kasım 2015 tarihinden bugüne kadar 3 bin 700 kişi bizi ziyaret etti. Bu çok önemli bir rakamdır. Bunun yüzde 20`sini ziyaret amaçlı geldiğini düşünürsek geriye kalanlar ‘Ben ajansa nasıl proje sunabilirim` çalışmasını öngörmüşler. Bir de su sorunumuz vardır. Dicle ve Fırat kenarında suyun üstünde yaşıyoruz ama sudan faydalanamıyoruz.” dedi.

“Vizyon projesine destek”

Diyarbakır Kapı`dan başlayıp Savur Kapı`da biten bir vizyon projesinin olduğunu açıklayan Altındağ, bu projeye yaklaşıl 2,5 milyonluk bir katkılarının olacağını söyledi. Altındağ, ayrıca teleferik projesinin de var olduğunu ifade etti.

Bölge planı hazırlandı

DİKA`nın bu güne kadar yaptığı çalışmalarından bahseden Altındağ, “Biz 2008'den bu yana 61 milyonluk bir katkının sağlamış ve onun ile beraber 160 milyonluk bir yatırımın bölgeye gelmesini sağlamış. Biz 2016'da 21 milyonluk katkı ile yaklaşık 30 milyonluk bir yatırımı bölgeye getirmeyi hedefliyoruz. Biz bölge planı hazırladık, bu bölge planında öngörülen bölgenin yer altı yer üstü değerlerini ön plana çıkarmaktır.” dedi.

“Sorunların temel kaynağı enerjidir”

Bölgede yaşanan sorunların temel kaynağının enerji olduğunu aktaran Altındağ, görünmeyen başka sorunların da olduğuna dikkat çekti. Altındağ, “Dicle ve Fırat bölgesi bu iki unsur kendi bünyesinde taşıyor. Suyun üzerinde yaşıyoruz ama sudan faydalanamıyoruz. Enerji potansiyelinin çok yüksek olduğu bir bölgedeyiz. Enerji Bakanlığı'nın önemli bir açıklaması var. Yılda 3 bin saat güneş enerjisi üreten bir potansiyelimiz var. Konya'dan sonra kısmen Akdeniz, daha sonradan Doğu ve Güneydoğu'da öyle bir potansiyel var ki, tabi ki bu bölgedeki gerginlik ve olayların altında bunlar olacaktır. Biz bu elimizdeki konuyu değerlendirebilmeliyiz.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir