• DOLAR 34.181
  • EURO 37.852
  • ALTIN 2903.783
  • ...
`İslam dinini aktaran hanımlara borçluyuz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle düzenlenen programda konuşan Bitlis il Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, İslam dininin aktarılmasında emeği geçen hanımlara borçlu olduğunu söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şubesi tarafından, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle düzenlendi. Öğretmenevi Konferans Salonu`nda Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlanan programda, açılış konuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak, Allah`ın bizlere emaneti olan kadınlara her zaman sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, İslam`ın kadına verdiği büyük değere dikkat çekerek, İslam dininin aktarılmasında emeği geçen hanımlara borçlu olduğunu söyledi.

Korkmaz, "Hz. Âdem`in arkasında Havva, Hz. İbrahim`in arkasında Hacer, Hz. Muhammed (sav) arkasında Hz. Hatice vardır.  Şu kadim medeniyetimizi şekillendirenlerin en az yüzde 40`ı Hz. Ayşe ve onun gibi saadeti nebeviyeden İslam dinini aktaran hanım efendilere borçluyuz. Bizler kadınları bir eş, bir arkadaş, bir sırdaş, toplumun yükünü çeken bir anne olarak görüyoruz." dedi.

Toplum olarak kadınlara karşı görevlerini ifa edemediklerini belirten Korkmaz, toplumda hala şiddete maruz kalarak hayatını kaybeden kadınların olduğunu kaydetti.

Programa konuşmacı olarak katılan Bitlis Eren Üniversitesi İktisadi ve İlimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden Prof. Dr. Asem Nauşabayeva Hekimoğlu, kadının önemi özerine bir konuşma yaptı.

Program yapılan konuşmaların ardında verilen ikramla sona erdi.(Şükrü Tontaş-İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir