• DOLAR 34.255
  • EURO 37.839
  • ALTIN 2925.21
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin batı kesimlerinin parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra Trakya kesimi ile İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, İzmir ve Manisa çevrelerinin hafif sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığında; önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle güneyli yönlerden, Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğleden sonra Güney Ege kıyılarında güneydoğu, Batı Karadeniz kıyılarında ise kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava

Marmara: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra Trakya kesimi ile İstanbul, Çanakkale, Balıkesir ve Bursa çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Ege: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra İzmir ve Manisa çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin güney ve batısının parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Öğleden sonra bölgenin batısında hafif toz taşınımı bekleniyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Çok bulutlu, öğleden sonra hafif sağanak yağışlı 9/18

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 3/20

İzmir: Çok bulutlu, öğleden sonra sağanak yağışlı 12/20

Adana: Parçalı ve az bulutlu 11/25

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 2/19

Batman: Parçalı ve az bulutlu 2/19

Van: Az bulutlu ve açık -2/9 (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir