• DOLAR 34.236
  • EURO 37.639
  • ALTIN 2920.514
  • ...
`Vahiy, ayrımcılığı ortadan kaldırdı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘Kadın ve Toplumsal Sorumluluk` konulu konferans düzenlendi.     

Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi`nde düzenlenen programa yoğun ilgi gösterildi.

Konferansta yaptığı konuşmada kadın meselesinin kadim bir mesele olduğunu dile getiren Araştırmacı Yazar Yıldız Ramazanoğlu, “Bu sorun yüzyıllardan beridir tartışılan bir konu. Bütün dinlerin de kadınla ilgili ayrımcılığı ortadan kaldırmak için birçok ilke ortaya koyduklarını biliyoruz. Fakat en temel şey, İslam`ın getirmiş olduğu ayrımcılıklara, üstünlük iddialarına yönelik hükümlerdir. Bunlar bizim için çok değerli. İslam ile yani vahyin gelişi ile birlikte,  İnsanların hangi renk ve ırktan olduklarına, hangi dili konuştuklarına, kadın veya erkek olmak veyahut daha fazla mal ve mülke sahip olmak gibi aklımıza gelebilecek her şeydeki üstünlük iddialarını yerle bir eden bir söylemle karşı karşıyayız. Bu bizim için çok değerli bir şey.    Farklılıklardan bir tahakküm, eşitsizlik, bir adaletsizlik üretmek yerine, farklılıklardan zenginlik üretmek, farklılıklardan bir cazibe merkezi üretmek, İslam`ın temel hedeflerinden birisidir. Bizim ete ve kemiğe bürünerek insan olarak gözükmemiz, kadın veya erkek olarak gözükmemiz bu dünyada bir zenginliktir.  Buradan bir çatışma üretmek, eşitsizlik veya adaletsizlik üretmek, insanın cehaletinden başka bir şey değildir. Kendi sorumluluklarımıza odaklanmamız gerekiyor. Sadece kadın olmak veya erkek olmakla iş bitmiyor. 1934 yılında kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildi ancak, milyonlarca kadına başörtülü oldukları için seçilme hakkına sahip olamadı. Bu hak ancak 2011 yılında teslim edilebildi. Mütedeyyin kadınların bu yıllar arasında seçilme hakkı gasp edilmişti. Şimdi bu hak teslim edildi. Bizler bunun mücadelesini yıllarca verdik.” diye konuştu.

Konferans sonunda Araştırmacı Yazar Ramazanoğlu, katılımcılara imzalı kitap hediye ederken, programa katılan kadınlara çiçek hediye edildi.(İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir