• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
HAKSİYAD`dan İLKHA`ya ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hak Sanayiciler Derneği'ni (HAKSİAD) Başkanı Ramazan Azboy ve beraberindeki heyet, İlke Haber Ajansı (İLKHA) genel merkezini ziyaret etti.

Azboy ve beraberindeki heyet, İLKHA Genel Müdürü Mahmut İrtem, İLKHA Diyarbakır Bölgesi Haber Müdürü Osman İçli tarafından karşılandı.

Ziyaretten dolayı memnun olduklarını belirten İLKHA Genel Müdürü İrtem, bölgede ağırlığı olan bir haber ajansı olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Bölge ekonomisinin yaşadığı sorunlara değinen HAKSİAD Başkanı Ramazan Azboy, sokağa çıkma yasaklarının çukur siyasetinden sonra başladığını belirterek ziyaret sebebini esnaf ve ticaret erbabı olan kesimin sorunlarını dile getirmek olduğunu söyledi.

Azboy konuşmasında, “Sizin aracılığınızla halkın ve esnafın mağduriyetini, ticaret erbabının sorunlarını tüm Türkiye`ye duyurmayı temenni ediyoruz. Yüz gündür Sur ilçesinde yasak ve çatışmalar hakim.” dedi.

Sur ilçesinin kendine has özellikleri olduğuna dikkat çeken Azboy, önde gelen sanayiciler ve iş adamlarıyla Sur ilçesinin, tüm bölgeye hitap ettiğini belirtti.

“Sur`da 10 bine yakın esnaf kepenk kapattı”

İlçenin ticaretinin yanı sıra turizm özelliğinin de ön planda olduğuna vurgu yapan Azboy, tarihi ve kültürel özellikleriyle Diyarbakır Surlarının, camilerinin ve diğer yapılarının ciddi turizm potansiyeli olduğunu kaydetti.

Turizm alanındaki esnafların ciddi mağduriyetler yaşadığını söyleyen Azboy, “Oteller kapanma aşamasına geldi. Esnaflarımız yüz güne yakın, kepenklerini açmadıklarından dolayı çoğu ya iflas etti ya da iflas etme noktasına geldi. Araştırmalara göre Sur ilçesinde 10 bine yakın esnafın kepenk kapattığı belirtiliyor. Biz bunları bire bir görüyor ve gözlemliyoruz. Bayramlarda dahi çek senet sıkıntısı çekmeye başlattık. Bir de diğer günlerde nasıl bir sonuç ortaya çıkıyor, hesap edin.” diye konuştu.

“Bölge ticareti, olaylarla beraber dibe vurdu”

Azboy konuşmasının devamında, “Bölge ticareti, olaylarla beraber dibe vurdu. Hükümet, bu yaraya merhem olmalı. Gereken ivedilikle yapılmalı. Şu ana kadar esnaflarımıza 3 bin TL yardım yapıldı. Bu miktar, bir arkadaşımızın bir aylık kirasıdır. Hükümet tarafından gerekli çalışmalar esnaf iflas ettikten sonra mı yapılacak?” diye sordu.

“Biz her zaman halktan ve esnaftan yana olacağız”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İLKHA Genel Müdürü Mahmut İrtem ise bölgede gazetecilik görevini yerine getirmenin oldukça zor olduğuna dikkat çekti.

Bölgede gazetecilerin sağlıklı bir şekilde habere ulaşma imkânına sahip olmadıklarını aktaran İrtem, “Yaşanan mağduriyetlerin, çözüm süreciyle beraber yapılan yanlışların kaç insanın canına mal olduğu, kaç esnafın mağduriyetine, kaç çocuğun eğitimden mahrum olduğunu biz de müşahade ediyor ve hayretle izliyoruz. Aynı zamanda bire bir şahitleri oluyoruz. Yaşananların daha iyiye gitmesini umut ediyoruz. Biz her zaman halktan ve esnaftan yana olacağız. Onların mağduriyetinin sesi olacağız. Kapımız her zaman açık olacak. Basın ve yayın organlarımız ile her türlü desteği vereceğiz.” dedi.

Ziyaret, karşılıklı temenniler ve yapılan ikramların ardından sona erdi. (M. Sıddık Bilge/Yunus Sırat – İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir