• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Şehid Molla Arif sevenleri tarafından yâd edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2002 yılında Adana`da evine yapılan baskın sonucu katledilen Molla Arif Keser, şahadetinin 14'üncü yılında Muş`un Çengilli köyündeki kabri başında yakınları ve sevenleri tarafından düzenlenen anma programıyla yâd edildi. .

İlk önce kabri başında anılan Şehit Molla Arif'in hayatından kesitler aktarıldı. Daha sonra Molla Arif'in köylüsü ve aynı zamanda akrabası olan Molla Hasan Özçelik, kısa bir konuşma yaptı. Özçelik, Çengilli köyünün Şehit Molla Arif vesilesiyle İslami davayla tanıştığını ve köy halkı olarak şehide minnettar olduklarının altını çizdi.

Anma programı daha sonra köyün taziye evinde devam etti. Burada bir konuşma yapan Molla Nizamettin Yaçin; şehit, şahadet ve bir Müslüman için İslami mücadelenin önemine vurgu yaptı.

"En yüce olan şey bu davanın yolcusu olmaktır"

Molla Nizamettin yaptığı konuşmada şunları ifade etti: "Bu mesele çok önemli bir meseledir. Bu bir dava meselesidir. Bu dava makam, menfaat, şahsiyet, meselesi değildir. Zaten en yüce olan da bu davanın yolcusu olmaktır. Allah`a kul olmaktır. Allah bizi kul olarak yaratmış ve Allah bizden ‘bana kul olarak yaşayın` diyor. Allah`a kulluk en yüksek derecedir. Yüce Allah Kur`an-ı Kerim'de, birçok ayette Peygamberine hitap ederken hep ‘kul` diyor. İşte öyle bir kul olabilmek için insanları zirvelere, yükseklere doğru götürüyor. O ipin koparılmasında ise insan esfelesafiline yuvarlanıp gider. Yaradılış gayemiz rabbimize kulluktur. Rabbimizin rızası doğrultusunda bir hayat yaşamaktır.”

İslami mücadele tarihinin Habil ile Kabil'den başladığına dikkat çeken Molla Nizamettin, "Önümüzde bir istikamet vardır ve bu istikamette ölünceye kadar Allah bizden itaat istiyor. Müslümanlar tağutlara boyun eğmediler, dik duruşlarını sergilediler ve şehit oldular. Ve bu mücadele ta Habil ile Kabil'den başlamaktadır. Öyle büyük insanlar bu davaya feda olmuşlardır ki, bundan sonra da feda olmaya devam edeceklerdir." dedi.

"Hepimiz çobanız ve sorumluyuz"

Molla Nizamettin, "Allah'a, cennete götüren,  cehennemden kurtaran bir yol var önümüzde; şahadet yolu. Biz bu yolun mücadelesini veriyoruz. Ellerimizi birbirimize vererek bu davayı hizmet etmeliyiz. Bu davada hepimiz çobanız ve çobanlığımızdan sorumluyuz. Kimin elinden ne gelirse bu dava için seferber etmesi gerekir.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından düzenlenen program sinevizyon gösterimi ile devam etti. Şehidin fotoğraflarının ve şahadet anın görüntülendiği sinevizyon gösterimi esnasında duygulu anlar yaşayan şehidin yakınları gözyaşlarına hâkim olamadılar.

Program Şehid Molla Arif'in yakınları tarafından misafirlere ikram edilen yemeğin ardından sona erdi. (Ayhan Babat- İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir