• DOLAR 34.27
  • EURO 37.664
  • ALTIN 2918.549
  • ...
Kadınlar Gününde kadını teşhir ettiler!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz aylarda bir dans grubunun kentte düzenlediği etkinliğe sponsor olduğu için halktan ve sivil toplum kuruluşlarından büyük tepki toplayan AK Partili Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bu kez, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle 15 mankenden oluşan bir defile düzenledi.

Düzenlenen etkinlik kadın vücudunu teşhir olarak değerlendirilirken başta Suriyeli kadınlar olmak üzere bölgedeki çatışmalı ortamdan kaçan binlerce mağdur kadın ve bunlara yönelik yapılabilecek yardım faaliyetleri varken böyle bir etkinliğin düzenlenmesi tepki çekti.

Defilenin, mütedeyyin halkın oylarıyla Büyükşehir Belediyesini kazanan AK Parti tarafından yapılması ise daha büyük tepki toplarken etkinlikte konuşma yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi`nin, yönetici kesimin dışında halkın katılmadığı defilenin amacının yöresel motiflere halkın dikkatini çekmek olduğunu söylemesi ilginç bulundu.

Yapacağı etkinlikleri günler öncesinden reklam panolarına asan belediyenin söz konusu defile için herhangi bir reklam çalışması yapmaması halkın tepki vereceği bilinciyle yapmadığı tahmin edildi.

Halkın tepkisini çekmemek için sessiz sedasız yapıldığı tahmin edilen defile, bu konuda hassas olan basından da gizlenilmeye çalışıldı.

Şanlıurfa`nın örf ve adetlerine uymayan, yarı çıplak mankenlerin sergilediği kıyafetlerin, Şanlıurfa`nın yöresel kıyafetleri olarak sunulması ise ilginç karşılandı. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir