• DOLAR 34.265
  • EURO 37.631
  • ALTIN 2881.49
  • ...
"Kadına sömürüyü eşitlik ve özgürlükten bahsedenler yapıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi ve Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle il binasında basın açıklaması düzenledi. Parti il binasında basın açıklaması yapan Bozan, 8 Mart tarihinde ABD`de 129 kadın işçinin hayatını kaybetmesi sonucu BM tarafından Dünya Kadınlar günü olarak ilan edildiğini bildirdi.

Bozan, Kapitalist, Liberal ve Sosyalistlerin bunların kadın haklarının savunma bahanesiyle kadına en büyük haksızlığı yaptıklarını belirtti.

Kapitalist, Liberal ve Sosyalistlerin kadınları bir meta ve reklam aracı olarak gördüklerini belirten Bozan, “Bugün, kadını özgürlük ve eşitlik söylemleriyle sokağa çıkaran, demokrat, kapitalist, liberal veya sosyalistler, esasında kadına en büyük haksızlığı ve zulmü yapmaktadırlar. Kadınları bir meta olarak görüp reklam aracı olarak kullanmaktadır. Kadına düşük ücret vererek emeğini sömürmekle, tesettüre karşı çıkarak, kadınları sokağa davet edenler, kadınları taciz, tecavüz, hırsızlık, kaçırılma gibi birçok saldırıya maruz bırakmaktadırlar. Bugün en çok kadın haklarından ve eşitlikten bahs edildiği halde, en fazla kadınlar bu çağda şiddete maruz kalmaktadırlar.” dedi.

“Kadın İslam`la hak ettiği değeri kazandı”

Kadınların İslam`la hak ettikleri değeri kazandıklarını altını çizen Bozan, “Kadın insanlık açısından tamamen erkekle eşittir. Kadın da erkek gibi Allah katında sorumludur. Kadın Allah'tan daha fazla korkarsa,  Allah katında erkekten daha değerlidir. Kadının bağımsız bir şahsiyeti vardır. Mülkiyet sahibi olur, mülkünde tasarruf eder, satar satın alır. Buluğ çağına eriştikten sonra kimse onun izni olmadan evlendiremez. İstişare edilir, başkasına mirasçı olduğu gibi başkası da ona mirasçı olur. Kadının ilim öğrenme hakkı olduğu gibi, hatta Farz-ı ayın olan ilimleri öğrenmesi şarttır. Kadının alışveriş hakkı vardır. Gücü dâhilinde olan hususlarda kimse ona engel olamaz. Allah'ın çizdiği sınırlar dâhilinde yaratılışına uygun işlerde çalışabilir.” ifadelerini kullandı.

Bozan, kadın her ne kadar insanlık açısından erkekle eşit ise de, fizyolojik olarak ve yaratılış bakımından erkek bir olmadığını söyledi.

Bozan son olarak, “Allah (cc) bir imtihan arenası olan dünyanın idaresi ve hayatın sağlıklı bir şekilde devamı için erkekle kadına farklı meziyetler ve özelikler vermiştir. Bir nevi aralarında bir görev taksimatı vardır. Kadın ağırlıklı olarak ev işleri ve çocuk bakımı erkek ise dışarıdaki işleri yapmaya uygun bir bünyeye sahip olarak yaratılmıştır.” ifadelerine yer verdi. (Emrah Deniz, Hamza Adiyaman- İLKHA) 



 

Bu haberler de ilginizi çekebilir