• DOLAR 34.285
  • EURO 37.671
  • ALTIN 2903.946
  • ...
Siirt`te `Gençlik Çalıştayı` düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu koordinasyonunda aralarında İHH, Memur-Sen, Sevgi Pınarı Derneği ve Ensar Vakfının bulunduğu 17 Sivil Toplum Örgütün işbirliğiyle İlim Yayma Cemiyeti Konferans salonunda 'Gençlik Çalıştayı' düzenlendi.

Gençlik Çalıştay'ında açılış konuşmasını yapan Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Türkiye de 4+4+4 zorunlu eğitimin uygulandığını fakat Siirt`te bu zorunlu eğitimden kaçmanın yolu olarak, açık öğretim lisesi kullanıldığını söyledi.

Tutulmaz, "Açık öğretim liselerine gittiği zaman da örgün eğitiminden uzak kalan çocuklar çoğu öğretmenlerin, okulun kontrol dışına çıkarak istemediğimiz davranışların olabiliyorlar. Genç bir nüfusa sahip bir ülkeyiz. Özelikle ilimizin genç nüfusu ülkemizin oranından daha çok yüksek 100 bin üzerinde öğrencimiz var, yeni üniversite öğrencileriyle beraber bu sayı 120 bine yaklaştı." dedi.

Ardında kürsüye çıkan Cihannüma Temsilcisi Fatih Sevgili, kendilerinin yetiştirmediği nesiller tarafından şehirlerin yakılıp, yıkıldığını belirterek, "Bugün görevimizi hakkıyla yerine getirmediğimiz için birileri gelmiş bizi ve çocuklarımızı bize karşı savaşır hale getirdi. Bugün canlı olarak görüyoruz. Medeniyet şehirlerimiz yani kadim Diyarbakır`ımız, kadim Dicle ve Silvan, bugün medeni olmayan, bizim yetiştiremediğimiz nesiller tarafından yakılıyor yıkılıyor. Geçen gün Diyarbakır'da teslim olan çocuklar, yaş gruplarına bakarsak. Çukurların arkasında elinde silah olan çocuklar işte bunlardır. Mayını, bombayı döşeyen, asker, polis ve sivil öldüren çocuklar işte bunlar.”  ifadelerini kullandı.

Gençlik Çalıştay hakkında da bilgi veren sevgili, Çalıştay için üç komisyon kurduklarını bunların; tespit komisyonu, eğitim komisyonu ve istihdam komisyonu olarak her komisyonlar 8'er kişiden oluştuğunu ve komisyonların 9 gün sonra sonuç raporunu hazırlayacaklarını söyledi.

Çalıştay`a konuşmacı olarak katılan Sevgi Pınarı Derneği Yetkilisi İbrahim Göztok ise Birey 12-18 yaşlarında kendine rol ve model seçme yaşlarında olduğunu belirterek, geleceklerini nasıl çizeceklerini gelecekte nerde olmak istediklerini bu yaşta öğrendiklerini belirtti.

Yapılan her çalışma ve faaliyetin İslam referanslı olması gerektiğini ifade eden Göztok, “Alınacak rol ve modeller Müslüman şahsiyetler olmalı, dışarıda ve televizyonlarda gördükleri oyuncuları değil de ömürlerini İslam`a adamış öncü şahsiyetleri model olmaları gerekir. Müslüman şahsiyetleri kendilerine örnek alacak nesillerde ancak camilerde yetişir." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, çalıştan komisyonların çalışmalarıyla devam etti. (Muhammed Dayan- İLKHA) 




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir